Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român în drum spre Londra, arestat pe aeroport în timpul unei escale în Germania
WhatsApp
Secția de poliție de la Aeroportul Memmingen a avut un weekend plin: Au fost executate mandate de arestare, au fost descoperite documente false și au fost refuzate intrările. Un român și o moldoveancă au întâmpinat probleme.

Sâmbătă dimineața, un bărbat în vârstă de 38 de ani a apărut la controlul de ieșire de la Aeroportul Allgäu Memmingen. În timpul controlului, a fost descoperit un mandat de executare silită, în valoare de aproape 1.200 de euro. Bărbatul a reușit să plătească suma integral pe loc și apoi să se îmbarce în avion.

În timpul controlului de intrare pentru zborul de la Londra/Regatul Unit, a fost găsit un român, de 33 de ani, care dorea să intre, vineri, în Germania. Românul fusese plasat în arest de către procuratura din Hamburg.

 

Român în drum spre Londra, arestat pe aeroport în timpul unei escale în Germania

 

Pentru a evita mandatul de arestare, românul nu a putut plăti suma solicitată. În consecință, bărbatul a fost dus la penitenciarul din Memmingen. Parchetul din Hamburg a fost informat cu privire la arestarea cetățeanului român.

Tot sâmbătă după-amiază, o moldoveancă în vârstă de 27 de ani a fost găsită în timpul controlului de frontieră pentru zborul dinspre Chișinău/Moldova. Republica Moldova este considerată o așa-numită țară terță, iar doamna ar putea rămâne în spațiul Schengen pentru 90 de zile, în cadrul privilegiului său turistic, în decursul unei perioade de 180 de zile.

Deoarece tânăra a stat deja 92 de zile în spațiul Schengen, în perioada de referință, i s-a refuzat intrarea pe teritoriul federal. Moldoveanca a fost întoarsă în Moldova cu un zbor din 08.02.2022. Femeia moldoveancă așteaptă să fie acuzată de tentativă de intrare ilegală, în conformitate cu Legea privind rezidența.

Un alt român care a întâmpinat probleme cu legea a făcut cunoştinţă anchetatorii. De această dată din cadrul Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Raubling. Polițiștii au oprit pentru verificări, pe data de 6 februarie, pe autostrada A8 în zona comunității Bad Feilnbach, un Mercedes cu numere de înmatriculare românești.

 

Român, căutat prin toată Europa, cu mandate de arestare, prins în timp ce se plimba cu mașina

 

În cadrul verificării celor doi bărbați români din automobil, polițiștii federali au constatat că împotriva unuia dintre cei ei existau două mandate de arestare, scrie .berchtesgadener-anzeiger.de.

Parchetul din Traunstein, filiala Rosenheim, a emis un mandat de arestare, deoarece românul falsificase, anul trecut, niște acte. În timpul unui control de anul trecut, bărbatul a arătat oamenilor legii un permis de conducere românesc  fals.

Un alt mandat de arestare a fost emis de magistrații parchetului Rosenheim românul fiind acuzat de furt din biserici și capele. În plus, procuratura Munchen II îl căuta pe român pentru mai multe furturi. Bărbatul a fost arestat și adus în fața judecătorului de instrucție de la tribunalul districtual din Rosenheim.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel