Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român din Spania - 19 ani de închisoare pentru viol, jaf și tortură: "Am crezut că o să mă omoare, că mi-a venit sfârșitul"
WhatsApp
Un român a fost condamnat la 19 ani de închisoare, în Spania, pentru că a violat, rănit și jefuit o femeie. Acesta are de dat și peste 20.000 de euro cu titlul de daune morale.

Tribunalul Provincial l-a condamnat pe Marius Cristian G., de origine română, la 19 ani de închisoare pentru că a violat o femeie, a rănit-o și i-a furat telefonul mobil și un CD player după ce a dus-o cu forța pe un câmp deschis în noaptea de 20 iunie 2015, după ce s-a intersectat cu ea pe o stradă din Manzanares.

Mărturia femeii la proces a fost sfâșietoare. "Am crezut că o să mă omoare, că mi-a venit sfârșitul", a spus ea, înăbușindu-și lacrimile, după ce a povestit că la început nu i-a fost frică, dar pe măsură ce bărbatul se apropia a devenit puțin nervoasă pentru că l-a văzut cu o privire ciudată: "Am crezut că o să-mi ceară țigări sau o să mă întrebe ceva. Nimic nu ar fi putut fi mai departe de adevăr.

"Am crezut că o să mă omoare, că mi-a venit sfârșitul"

 

Judecătoria din Ciudad Real spune că este dovedit faptul că Marcus Cristian G. s-a apropiat de femeie și a încercat să o sărute, lucru pe care aceasta l-a împiedicat, întrebându-l ce face. În acel moment a sunat telefonul mobil al victimei, care i-a spus că este vorba despre fiul ei, stabilind să se întâlnească cu el, pentru ca bărbatul să poată pleca. Cu toate acestea, acesta a devenit nervos și a apucat-o violent de gât. 

Românul a târât-o pe un câmp deschis, în ciuda rezistenței victimei, care a căzut de mai multe ori. Dar bărbatul nu s-a dat bătut, "a apucat-o de gât, lăsând-o fără suflare, acoperindu-i și gura și nasul cu una dintre mâini", în același timp în care „a lovit-o cu pumnul în cap. Apoi a început să o lovească de perete“, unde Garda Civilă a găsit urme de sânge al femeii. Ca să o împiedice să țipe, i-a aruncat pământ în gură.

Agresorul a aruncat-o pe jos și a violat-o. Femeia chiar și-a pierdut cunoștința. De fapt, ea a raportat doar bătaia. Ofițerii de la Garda Civilă au dus-o la medic și acesta a fost cel care a văzut că fusese violată. ADN-ul l-a dat de gol.

Inițial, un alt român a fost arestat, iar un an mai târziu cazul a fost rezolvat. În 2019, autorul a fost arestat într-un sat din Murcia după o bătaie. A lovit o persoană cu o bâtă de baseball, i-au fost prelevate mostre de ADN cu acordul său și au fost trimise în baza de date a poliției. Un an mai târziu s-au tras semnale de alarmă, a fost arestat și ulterior judecat.

Spania. Tânăr român, 19 ani de închisoare pentru viol, jaf și tortură

 

Tribunalul din Ciudad Real l-a condamnat la 19 ani de închisoare și l-a obligat, de asemenea, la plata cheltuielilor de judecată și a 23.733 de euro drept daune și consecințe. Suma a fost  solicitată de avocatul Juan Aparicio, care a apărat victima. Acesta a solicitat o sumă mai mare decât cea solicitată de procuratură pe baza raportului medicilor legiști.

Mărturia femeii a fost crucială, dar decisivă a fost "dovada directă a raportului biologilor de la Institutul Național de Toxicologie" care au analizat și comparat ADN-ul inculpatului cu resturile de spermă, găsite în vaginul femeii. Profilul genetic al inculpatului Marius Cristian "a coincis" cu resturile de spermă, care au fost analizate. "ADN-ul a permis găsirea autorului faptelor urmărite", excluzând orice altă ipoteză, deoarece nu poate fi atribuit nici măcar fraților, a subliniat procurorul, în raportul final, după ce și-a definitivat concluziile provizorii și a cerut instanței o condamnare pentru viol, loviri și tâlhărie cu violență.

Avocatul Juan Aparicio a susținut în timpul procesului că inculpatul a dus victima cu forța, împotriva voinței ei, pe un câmp deschis, pustiu și neiluminat, și a continuat să o lovească de nenumărate ori, atunci când aceasta a opus rezistență și a încercat să fugă. Pentru a-i reduce țipetele la tăcere, i-a aruncat pământ în gură.

Din cauza violenței exercitate de agresor, femeia și-a pierdut cunoștința în mai multe rânduri și, probabil din acest motiv, a raportat doar agresiunea brutală la Garda Civilă, dar nu și violul. Poate că a leșinat din cauza loviturilor și a încercărilor de a o asfixia sau mintea ei a șters-o ca mecanism de apărare. Medicii legiști au fost cei care au recoltat probe de spermă pentru analiza ADN. Rezultatele au fost concludente, iar Tribunalul din Ciudad Real l-a condamnat la 19 ani de închisoare, potrivit La Tribuna de Ciudad Real.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel