Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român din Scoția, filmat în timp ce "vâna", cu bicicleta prin oraș, femei bete pe care apoi le viola: "Erau mai ușor de obținut"
WhatsApp
Camerele de supraveghere ale municipalității Kilmarnock au reușit să surprindă comportamentul unui prădător sexul care cutreieră orașul scoțian pe bicicletă în încercarea de a găsi și de a agresa sexual femei aflate în stare avansată de ebrietate. Românul Ionuț-Daniel G. a fost încarcerat pentru că a agresat sexual două tinere din Kilmarnock, după ce autoritățile au analizat imaginile de supraveghere pe o perioadă de trei săptămâni.

Românul a recunoscut că a cutreierat centrul orașul scoțian pe bicicletă, căutând femei bete pe care să le atace, deoarece "erau mai ușor de obținut". Pe imaginile înfiorătoare de pe camerele de supraveghere se vede cum violatorul în serie Ionuț-Daniel G. se plimba pe străzi identificând ținte vulnerabile.

Românul de 29 de ani, angajat la o spălătorie auto, a continuat să comită infracțiuni împotriva a două tinere femei pe o perioadă de trei săptămâni. Ambele se despărțiseră de prietenii lor. Bărbatul, care are condamnări în Italia, a fost arestat la câteva zile după ce detectivii au dat de urma lui la o adresă locală. Românul a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare la Kilmarnock Sheriff Court la începutul acestei luni.

De asemenea, el va fi supravegheat timp de doi ani după ce va fi eliberat și va fi înscris în registrul infractorilor sexuali timp de 10 ani. De asemenea, el ar putea fi expulzat după ce a pledat vinovat de violare a liniștii publice cu caracter sexual împotriva unei femei și de agresiune sexuală cu intenția de a răpi o a doua victimă.

Român din Scoția filmat în timp ce „vâna“, cu bicicleta prin oraș, femei bete pe care apoi le viola

 

El le-a spus asistenților sociali că s-a dus după femei care băuseră pentru că "erau mai ușor de obținut". De asemenea, a afirmat în mod fals că victimele sale erau lucrătoare sexuale și s-a plâns că femeile din țara sa natală nu ar fi raportat poliției comportamentul său.

Asistenții sociali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la atitudinea sa față de victime și au spus că există riscul ca acesta să recidiveze. O sursă a declarat: "G. nu crede că ar trebui să fie trimis la închisoare."

Prima victimă a lui Ionuț-Daniel G. descrisă ca fiind "beată criță" și "legănându-se peste tot", a fost salvată atunci când un grup de fete a devenit suspicios că el a încercat să o "îndrume" să meargă cu el. Imaginile îl arată cum se apropie de femeia care apoi "l-a îndepărtat", au dezvăluit documentele instanței. El a urmărit-o apoi și a făcut o altă încercare de a o convinge să meargă în direcția lui pe 3 iulie 2021. Ea s-a apropiat de o mulțime de străini pentru protecție după ce l-a respins a doua oară pe G.. Cu toate acestea, el a continuat să o urmărească timp de aproape o oră și a renunțat abia când ea s-a reunit cu un prieten.

Ionuț-Daniel G: „erau mai ușor de obținut“

 

A doua victimă a avut lenjeria intimă smulsă în timpul unei agresiuni sexuale după ce a părăsit un pub pentru a lua un taxi spre casă câteva săptămâni mai târziu, potrivit celor declarate în fața instanței. Calvarul ei s-a încheiat doar atunci când un bărbat a strigat după ce a văzut-o că se lupta să scape din mâinile lui Ionuț-Daniel G. Martorul a declarat poliției că inițial a crezut că cei doi erau implicați într-o "ceartă între îndrăgostiți". El a întrebat dacă "totul era în regulă". G. a fugit pe bicicleta sa.

Parlamentarul din Kilmarnock, Alan Brown, a vorbit în termeni duri despre român: "Această încercare teribilă este un memento crud că trebuie făcut mai mult pentru a aborda misoginismul. Bărbații cu atitudini ca aceasta nu pot fi și nu vor fi tolerați într-o țară progresistă și orientată spre viitor. Gândurile mele se îndreaptă către toate victimele care au avut de suferit de pe urma acestui calvar și mă bucur să văd că justiția a prevalat.", a afirmat el, citat de dailyrecord.co.uk.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel