Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român din Olanda, fost patron, prins la furat. ”Avea nevoie de 7.000 de euro pentru operația mamei lui”
WhatsApp
Doi români au fost condamnați la un an de închisoare, după ce au fost prinși furând din diverse magazine din Olanda.   
Tablou celebru de 2 milioane de euro, furat în pandemie din Marea Britanie, a fost găsit în România  / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Doi hoți români riscau o sentință de un an de închisoare pentru o serie de furturi comise în magazinele din Mechelen. Aceștia au vizat trei magazine pe Brusselsesteenweg, de unde au furat pantofi, haine și un fier de călcat.

Procuratura a cerut o pedeapsă de un an de închisoare și o amendă de 1.600 de euro, solicitând, de asemenea, predarea unui telefon mobil sustras într-unul din furturi. 

Polițiștii i-au filat pe hoți. Românii aveau diverse moduri de a fura 

 

Cei doi hoți au fost urmăriți de poliție după ce mașina lor a fost identificată de o cameră de supraveghere ANPR, fiind semnalată pentru furturi în regiunea Dendermonde.

Polițiștii i-au urmărit pe cei doi cu discreție și i-au identificat în timp ce au comis furturile în magazinele Haren, Zeb și Krëfel. La VanHaren, aceștia tăiau etichetele de pe pantofi și le-au pus într-un rucsac, în timp ce la Zeb au făcut schimb de haine, iar unul dintre ei a încercat un pulover, însă a fost dezbrăcat de eticheta de securitate și pus, de asemenea, într-un rucsac. În cele din urmă, la Krëfel, hoții au fugit cu un fier de călcat.

Polițiștii au găsit în mașina hoților mai multe obiecte care ar fi putut fi furate, evaluând prejudiciul total la peste 2.600 de euro, informează GVA

„A avut propria companie în Olanda, dar nu a funcționat..” 

 

La proces, doar unul dintre hoți s-a prezentat. Avocatul acestuia a recunoscut faptele și a explicat că furturile au fost motivate de nevoia disperată de a plăti o operație pentru mama sa în România, necesitând suma de 7.000 de euro. Hoțul recunoaște că a fost o greșeală și că este conștient de consecințele acțiunilor sale.

„Clientul meu recunoaște faptele. De fapt, furturile au fost un act de disperare de a plăti operația mamei sale în România. Avea nevoie de 7.000 de euro pentru asta. A avut propria companie în Olanda, dar nu a funcționat așa cum se aștepta și nu a găsit nimic mai bun decât să meargă pe calea hoților. O mare greșeală, își dă seama de asta.”, a declarat Saïd Aboulakil, avocatul românului. 

Verdictul în acest caz va fi anunțat pe 8 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel