Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român din Anglia, goană nebună cu 185 km/h și poliția pe urmele sale. Judecătorul l-a iertat de închisoare, când i-a aflat situația
WhatsApp
Un român care a fost implicat într-o cursă nebună cu poliția pe urmele sale, într-o localitate din Anglia, a fost iertat de judecător, pentru că e tânăr și are un copil mic de crescut. Acesta nu va face o zi de închisoare, însă va trebui să facă muncă în folosul comunității, având și o interdicție de doi ani pentru a mai conduce. 
Românul a gonit cu 185 km/h pe străzile unei localități din Anglia (Sursa foto: swindonadvertiser.co.uk)

Mădălin Zaharenco, un muncitor român în vârstă de 22 de ani angajat la gigantul Amazon din Marea Britanie, a evitat condamnarea la închisoare după ce a fost implicat într-o urmărire periculoasă și cu viteză mare în districtul Cotswolds din comitatul Gloucestershire, atingând viteze de până la 185 km/h, scrie publicația Swindon Advertiser.

Goană nebună cu poliția pe urmele sale

 

Tânărul, posesor al unui permis de conducere provizoriu, a intrat în panică pe 21 martie a acestui an atunci când i s-a cerut de către un polițist să oprească vehiculul. El a fost descris de către judecător drept autorul unui act "îngrozitor, nebunesc și idiot". Incidentul a început când ofițerul de poliție Joshua Norris a observat că automobilul Audi A6 al lui Zaharenco a depășit limita de viteză pe șoseaua A417 la Daglingworth.

În ciuda încercărilor ofițerului de a opri vehiculul, românul a accelerat, declanșând o urmărire demnă de filme.

Urmărirea a acoperit aproape 11 kilometri, în timpul căreia Zaharenco a încălcat constant limitele de viteză, a circulat pe contrasens și a ignorat regulile de circulație. Procurorul Edward Hollingsworth a dezvăluit că modul periculos de condus al acestuia a inclus atingerea vitezei de 160 km/h într-o zonă limitată la 65 km/h, evitarea coliziunilor și manifestarea unei neglijențe evidente în condiții de drum umed și cu vizibilitate redusă.

Urmărirea s-a încheiat în cele din urmă atunci când Zaharenco a oprit vehiculul în Hammond Way, după ce a parcurs aproape 11 kilometri. Un test ulterior de salivă efectuat la marginea drumului a indicat prezența canabisului în organism, iar în interiorul mașinii s-a descoperit o mașină de tocat canabis.

madalin-zaharenco-roman-anglia_23048300

Românul și-a recunoscut faptele

 

În cadrul procesului la Tribunalul din Gloucester, Zaharenco, cetățean român și tată a unui copil, a recunoscut că a condus periculos și fără a deține un permis valabil. Judecătorul Ian Lawrie a subliniat seriozitatea faptelor comise de român, menționând că acesta și-a expus la pericol siguranța proprie, a pasagerului său și a celorlalți participanți la trafic. Cu toate acestea, judecătorul a decis să nu-l condamne la închisoare.

Zaharenco a fost condamnat la un ordin comunitar pe o durată de doi ani, care include 200 de ore de muncă neremunerată și 15 zile de activități de reabilitare. De asemenea, i s-a interzis să conducă pentru doi ani și a fost obligat să plătească costuri de 340 de lire sterline. Într-o încercare de a-i face să înțeleagă gravitatea acțiunilor sale, judecătorul l-a plasat pentru scurt timp în cea mai mică celulă a penitenciarului pentru a reflecta asupra comportamentului său.

Avocatul apărării, Chris Pembridge, și-a exprimat regretul și scuzele sincere ale clientului său, recunoscând lipsa de judecată manifestată în timpul incidentului. Pembridge a subliniat, de asemenea, angajamentul lui Zaharenco la locul de muncă de la Amazon, responsabilitățile sale în ceea ce privește îngrijirea copilului și impactul negativ potențial asupra familiei în cazul unei condamnări la închisoare.

În timp ce a evitat să-i aplice acestuia pedeapsa cu închisoarea, judecătorul a accentuat importanța ca Zaharenco să înțeleagă consecințele grave ale conduitei sale imprudente. 

"Ai pus în pericol siguranța partenerei și a copilului tău. Conducând în mod iresponsabil pe o distanță de peste șase mile la viteze periculoase, ai avut potențialul de a provoca o coliziune gravă și de a răni sau chiar ucide pasagerul și ceilalți participanți la trafic. Într-o astfel de situație, ai fi fost în închisoare pentru o perioadă lungă de timp", i-a spus judecătorul.

 

-------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel