Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, condamnat de 16 ori în Italia, prins în Belgia în timp ce fura o sticlă de vin
WhatsApp
Un român arestat în urma a două spargeri în Sint-Genesius-Rode, Belgia, a fost condamnat la 50 de luni de închisoare de către Tribunalul din Bruxelles. Bărbatul a fost deja condamnat de 16 ori în ultimii ani pentru infracțiuni similare, în special în Italia.  

Românul a fost arestat pe data de 13 iulie. În acea noapte, două case din Sint-Genesius-Rode au fost sparte, iar autorul a fugit, printre altele, acesta a furat un laptop și o sticlă de vin.

Ulterior, o patrulă de poliție s-a întâlnit în dimineața respectivă cu românul. Imediat, atenția ofițerilor a fost atrasă de faptul că românul era îmbrăcat în întregime în negru, purta o pălărie și mănuși în plină vară, avea lanterne de bicicletă prinse de mâini și avea asupra sa un laptop și o sticlă de vin.

În momentul în care românul i-a văzut pe polițiști, acesta a scăpat sticla de vin și a fugit, însă polițiștii au reușit să-l aresteze. Cu toate acestea, bărbatul nu s-a dat bătut ușor, astfel că s-a luptat cu polițiștii, sperând că poate scăpa de aceștia.

 

Un român condamnat de 16 ori în Italia a evadat ca să fugă în Belgia și să fie prins când fura o sticlă de vin 

 

În săptămânile dinaintea arestării, Sint-Genesius-Rode s-a confruntat cu numeroase spargeri, iar cercetările au arătat că telefonul mobil al românului a apărut în mod repetat în zonele și în momentele în care se comiteau spargerile.

Potrivit instanței, a fost, prin urmare, clar că bărbatul a fost, de asemenea, responsabil pentru mai multe dintre aceste acte.

De asemenea, românul nu este la primele infracțiun, căci în urma verificărilor, s-a constatat că in Belgia, bărbatul avea încă un cazier judiciar gol, dar în Italia fusese deja condamnat de 16 ori pentru infracțiuni similare.

În aceste condiții, cererea apărării pentru o pedeapsă cu amânare sub supraveghere nu a fost, așadar, luată în considerare de instanță și pedeapsa a fost de peste 4 ani de închisoare, scrie cotidianul Nieuws Blad.


[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel