Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român, căutat cu mandat european de arestare, prins în Franța. Trecătorii au sunat la poliție, când l-au văzut
WhatsApp
Un român, de 30 de ani, a fost arestat de poliția Laval, sâmbătă, în centrul orașului, după ce mai mulți trecători l-au reclamat. 
Român, căutat cu mandat european, prins în Franța. Trecătorii au sunat la poliție, când l-au văzut

Polițiștii au descoperit că bărbatul, de naționalitate română, este căutat de autoritățile din țara de origine pentru infracțiuni rutiere.

Un român, în vârstă de treizeci de ani, a fost arestat de poliție pentru exhibitionism. Poliția din Laval a fost avertizată de locuitori despre faptul că un bărbat, complet beat, este  dezbrăcat pe stradă.

 

Căutat cu mandat european de arestare

 

Bărbatul a fost la secția de poliție și verificat în baza de date. Polițiștii și-au dat seama că bărbatul este căutat, cu un mandat european de arestare, emis de autoritățile din România  pentru infracțiuni rutiere. În plus, el a fost condamnat la peste un an de închisoare pentru aceste fapte, relatează francebleu.fr.

Românul va fi dus în fața Curții de Apel Angers cu privire la mandatul său european de arestare. 

Vezi și 

 

Franța. Român, condamnat după un furt dintr-o brutărie: „Nu aveți nicio dovadă. Nu am fost niciodată acolo”

 

Un român, în vârstă de 35 de ani, a fost judecat, luni, pentru că ar fi furat 500 de euro de la o brutărie din Saint-Bonne en Bresse, departamentul Saône-et-Loire din Franța. „Nu aveți probe”, se apără inculpatul. 

Conform rechizitoriului, românul mai era cu doi însoțitori. Unul era la volan, iar celălalt îl ținea pe brutar de vorbă, în timp ce românul s-a strecurat înăuntru, a luat niște bani și a ieșit în viteză pe geam, apoi în mașină care, desigur, a pornit imediat. „Nu aveți nicio dovadă”, a spus românu în instanță. „Ei bine, da”, a răspuns acuzarea. 

Aline Saenz-Cobo, procurorul adjunct, a explicat de ce nu i-a urmărit pe ceilalți doi: „din lipsa unor elemente suficient de substanțiale care ar fi permis instanței să intre în procesul de pronunțare a sentinței”. Apoi, ea explică de ce este urmărit penal românul: „pe de o parte este identificat oficial, de către un martor și de brutar”. Procurorul cere pedeapsa de 8 luni de închisoare cu detenție continuă. Conform acesteia, românul se află în Franța cu soția sa, „într-o situație administrativă neregulată”, și călătorește continuu între Franța și Italia. Românul mai are două condamnări în trecut: una pentru furt și disimulare, cealaltă pentru tentativă de furt, în 2018. 

Franța. Un șofer român a creat panică pe o autostradă după ce nu a mai găsit biletul de trecere la stația de taxare. Ce a putut să facă

 

 

„M-am uitat la o femeie foarte frumoasă”

 

Pentru inculpatul român, acea condamnare din 2018 „este o prostie”. Îl pune pe interpretul care îl asistă să explice că, în realitate, „a fost pentru că mă uitam la o femeie foarte frumoasă pe stradă, pentru că o femeie frumoasă atrage atenția, așa că poliția m-a acuzat de tentativă de tâlhărie”.

„Era o femeie magnifică, cu bijuterii frumoase”, completează procurorul adjunct.

Actorul francez Kev Adams a jignit românii într-un show televizat: "Te rog, un euro! Parcă-i româncă!"

Apărarea crede că acuzațiile aduse clientului său nu sunt contestabile, dar în cele din urmă „înlocuiește-l pe domnul român cu un cetățean francez. Suntem la o contravenție, un furt nu foarte deștept de 500 de euro. Perturbarea ordinii publice rămâne minoră, un cetățean francez ar avea aceeași pedeapsă?”.

Inculpatul încheie cu câteva propoziții bine simțite: „Nu aveți nicio dovadă. Nu am fost niciodată acolo. De ce nu i-ați arestat pe ceilalți doi?”

Judecătorii l-au condamnat pe român la 7 luni închisoare cu executare, „având în vedere lipsa garanțiilor (locuință, muncă, stare administrativă obișnuită) și riscul de repetare a infracțiunii”. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel