Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român arestat în Spania, după ce a atacat un cerșetor cu un cuțit. Victima: "Căruciorul de cumpărături mi-a salvat viața"
WhatsApp
Un român a fost arestat în Spania, după ce a atacat cu un cuțit un cerșetor. Incidentul s-a petrecut în parcarea unui supermarket din Zaragoza, iar victima s-a apărat cu coșul de cumpărături. 
Spania. Un român, înarmat cu un cuțit, a atacat un cerșetor în Zaragoza. Victima A încercat să mă omoare

Sâmbătă, o tragedie era pe cale să se producă în cartierul Fuentes din Zaragoza. Un cerșetor a încercat să atace pe altul cu un cuțit. Reflexele victimei l-au salvat de la moarte, deoarece bărbat a folosit un cărucior drept scut. Ambii bărbați au fost duși la sediul de poliţie.

Evenimentele au avut loc la ora 17.30. Agentul de pază al unui supermarket a alertat polițiștii, după ce a văzut ce s-a întâmplat. Imediat, la fața locului, acolo s-au deplasat mai multe patrule din cadrul Brigăzii de Securitate Cetăţenească din cadrul Poliţiei Aragón.

Ajunși la fața locului, oamenii legii nu i-au mai găsit pe cei doi bărbați, însă, martorii i-au descris și au explicat polițiștilor în ce direcție au plecat. Este vorba de trei persoane, doi bărbați și o femeie.

Agenții au percheziționat zona și i-au depistat pe cele trei persoane fără adăpost. Având în vedere gravitatea faptelor, agenții au despărțit aceste persoane și l-au percheziționat pe principalului suspect, un român, de 43 de ani, care ține o mână în buzunarul jachetei pe care nu voia să o scoată. În cele din urmă, agenții au reușit să-i scoată mâna din buzunar și au văzut că românul ținea un cuțit de 15 centimetri, scrie elperiodicodearagon.com.

Agentul de pază de la unitatea comercială, care a alertat polițiștii, a povestit că acesta este cel care a atacat un bărbat, care stătea la una magazinului și cerșea. "A încercat să mă omoare, dar am reușit să-l opresc datorită coșului de cumpărături", a spus victima polițiștilor.  

Recent, un alt caz a șocat Spania: cinci români au agresat sexual o femeie cu handicap mintal.

Cinci români, care au agresat sexual o femeie cu handicap mintal, vor fi cercetați în libertate

 

Judecătoria și Instrucțiunea Numărul 3 Mislata a aprobat, pe 21 anuarie, punerea în libertate provizorie a celor 5 români, arestați pentru agresiune sexuală a unei femei și pentru amenințarea acesteia, precum și pentru ameinințarea partenerului victimei.

Cu toate acestea, Curtea a impus și inculpaților o măsură asiguratorie, interzicându-le să se apropie de victimă pe o rază de 200 de metri sau să comunice cu aceasta prin orice mijloace în timpul procesului de judecată.

Cei 5 bărbați de origine română au fost arestați în orașele din Valencia Xirivella și Torrent. Toți sunt acuzați de presupusa agresiune sexuală asupra unei femei, pe 3 ianuarie, pe un câmp între orașele din Valencia și Mislata și Xirivella, scrie okdiario.com.

Potrivit polițiștilor, cei 5 români și partenera unui dintre ei au fost eliberați provizoriu, cu ordin de restricție de a se apropia de  victimă. În plus, atacatorii sunt cercetați și pentru faptul că au amenințat-o pe femeie și pe partenerul acesteia să nu sesizeze atacul polițiștilor. 

Unul dintre infractori ar fi început să abuzeze sexual victima din 13 decembrie

 

Reamintim că Poliția Națională a arestat marți, 18 ianuarie, cinci bărbați pentru agresiunea sexuală a unei femei, comisă pe 3 ianuarie, pe un câmp deschis, situat între localitățile Mislata și Xirivella. Victima, în vârstă de 39 de ani, locuia într-o așezare din zonă și suferea de un handicap mintal.

Potrivit abc.es, atât cei reținuți, cât și partenerul unuia dintre ei, care a fost și el arestat, au amenințat-o pe femeie și pe iubitul acesteia, pentru ca victimele să nu denunțe faptele, motiv pentru care sunt acuzați și de infracțiunea de amenințare gravă.

Din câte se pare, unul dintre cei arestați ar fi început să abuzeze sexual victima din 13 decembrie. El profita de momentele în care bărbatul lipsea la serviciu, însă femeia nu a denunțat niciodată fapta, de teama represaliilor.

Anchetatorii de la Unitatea de Asistență pentru Familie și Femei (UFAM) au aflat identitatea presupușilor agresori, precum și adresa acestora și alte locuri în care ar putea locui. Imediat a fost organizată o operațiune de arestare, la care au participat și ofițeri din cadrul Brigăzii de Securitate Cetățenească. Operațiunea s-a încheiat cu arestarea simultană a suspecților în comunele Xirivella și Torrent.

După cum au anunțat autoritățile, au fost acordate îngrijiri atât victimei, cât și partenerului ei. Reținuții, de origine română și trei dintre ei cu antecedente penale, au fost trimiși în judecată și au ajuns în arest, scrie abc.es.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel