Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român arestat în Germania: Acuzat, în Italia, de violență sexuală, vătămare corporală și răpire
WhatsApp
În dimineața zilei de 29 septembrie, a fost pus în aplicare un mandat european de arestare pe numele unui cetățean român, responsabil de infracțiuni grave (violență sexuală, vătămare corporală și răpire) împotriva unei tinere care locuiește în provincia Isernia.

Faptele datează din urmă cu aproximativ opt ani, când bărbatul, abordând-o pe victimă cu un pretext, a obligat-o să îl urmeze în interiorul locuinței sale și să întrețină raporturi sexuale, amenințând-o cu un cuțit. Femeia, după ce a reușit să scape din capcana torționarului său, a mers la urgențe și a relatat cele întâmplate medicilor și, ulterior, poliției.

Investigațiile minuțioase efectuate de Brigada Mobilă Isernia au permis reconstituirea clară a faptelor și stabilirea unui cadru probatoriu solid împotriva autorului.

Bărbatul, înainte de pronunțarea sentinței, se ascunsese în încercarea de a se sustrage justiției. De fapt, când a fost pronunțată sentința definitivă de către Curtea de Apel din Campobasso, urmată de ordinul de încarcerare emis de Procuratura din Isernia, bărbatul nu mai era prezent în această provincie.

Român arestat în Germania: Acuzat, în Italia, de violență sexuală, vătămare corporală și răpire

 

Din acest motiv, oamenii de la Brigada Mobilă din Isernia au efectuat investigații info-investigative amănunțite în vederea identificării locului unde se află condamnatul; cu sprijinul Direcției Centrale de Poliție Criminală - Serviciul de Cooperare Polițienească Internațională, s-a stabilit cu certitudine că acesta a părăsit Italia și s-a mutat într-o altă țară europeană. În lumina constatărilor, în februarie anul trecut, Procuratura din Isernia a emis un mandat european de arestare prin care au fost lansate percheziții în tot spațiul Schengen.

Datorită cooperării Serviciului de Cooperare Polițienească Internațională, bărbatul a fost localizat în Germania în iunie anul trecut de către poliția germană și arestat.

Ieri dimineață, condamnatul a fost repatriat în Italia, escortat de polițiști la aeroportul Fiumicino îl așteptau polițiștii de la Brigada Mobilă Isernia care, împreună cu Poliția de Frontieră Aeriană, au executat ordinul de reținere emis de Procuratura Isernia.

După formalitățile obișnuite, bărbatul a fost dus la închisoare, unde va trebui să execute o pedeapsă de 6 ani de închisoare.

 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel