Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român amendat după ce s-a întors din Polonia
WhatsApp
Un tânăr din Teiuş întors recent din Polonia a fost amendat cu 1.000 de lei după ce a fost depistat de poliţişti că nu a respectat măsura carantinării, a informat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Potrivit unui comunicat, IPJ Alba a continuat activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

"Echipele de control au depistat şi sancţionat 102 persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, o persoană care nu au respectat măsurile privind carantinarea şi una care nu au respectat restricţiile de deplasare. De exemplu, poliţiştii din Teiuş l-au depistat pe un tânăr, de 27 de ani, din Teiuş, care nu au respectat măsura carantinării şi a părăsit locaţia unde ar fi trebuit să se afle pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că s-a întors din Polonia", arată sursa citată.

Tânărul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor art. 65 din Legea 55/2020.

IPJ subliniază că scopul acţiunilor desfăşurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toţi cetăţenii să conştientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID - 19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel