Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român acuzat de fraude bancare în SUA, capturat pe aeroport: Georgian venise să își viziteze iubita
WhatsApp
Un român, căutat de Statele Unite pentru fraude bancare, a fost arestat pe aeroport, în Bogota (Columbia).

Georgian Gorea a fost arestat pe aeroportul El Dorado, unde se pare că intenționa să se deplaseze la Medellín pentru a-și vizita partenera.

Pe aeroportul columbian, autoritățile l-au arestat pe cetățeanul român, care făcea obiectul unei alerte roșii a Interpol.

Activitatea pentru capturarea sa a fost realizată de către procuratură și agențiile de securitate ale Statelor Unite și Migration Colombia.

Român acuzat de fraude bancare în SUA, capturat pe aeroport

 

Bărbatul este căutat în vederea extrădării de către o instanță districtuală din sudul statului Ohio (Statele Unite) pentru a răspunde acuzațiilor de conspirație în vederea comiterii de fraude cu dispozitive de acces și conspirație în vederea comiterii de fraudă bancară.

El este acuzat că ar face parte dintr-o rețea criminală care a instalat dispozitive electronice pentru a clona carduri și a accesa ilegal banii utilizatorilor financiari.

În vara acestui an, un alt român a fost capturat pe aeroportul din Bogota. Cetățeanul român Mihai Ionuț Păunescu, care ar fi unul dintre creatorii și principalul distribuitor al „Gozi”, un virus informatic care ar fi furat informații de la peste un milion de computere din lume, a fost capturat. Arestarea a avut loc pe aeroportul El Dorado din Bogota. Românul, alături de alți doi bărbați, au furat date informatice care au creat pagube de milioane de dolari.

Mihai Ionuț Păunescu a fost la dispoziția Procuraturii Generale. Polițiștii din Columbia au informat Ambasada Statelor Unite, astfel încât, în condițiile legii, să poată prezenta cererea de arestare în scopuri de extrădare, potrivit elnuevosiglo.com.co.

Românul este solicitat de către Southern District Court din New York pentru infracțiunile de complicitate  la intruziunii computerizate, complicitate la comiterea unei înșelătorii bancare și instigarea la comiterea de înșelătorii prin mijloace electronice.

Hacker român capturat pe aeroport, în Bogota

 

O instanţă federală din New York l-a condamnat, în 2016 la trei ani şi o lună de închisoare pe creatorul virusului informatic "Gozi", care a afectat peste un milion de calculatoare, inclusiv ale NASA, şi a provocat pagube de milioane de dolari, într-un dosar în care au fost inculpaţi trei cetăţeni din Europa de Est, între care şi  românul Păunescu, transmitea EFE.

Virusul "Gozi", creat în 2007, s-a transformat într-unul din cele mai distructive din istoria informaticii, cu care s-au furat "zeci de milioane de dolari", potrivit autorităţilor citate de EFE. Autorităţile judiciare americane l-au inculpat pe Păunescu dar și pe alți doi bărbați în ianuarie 2013, aceştia fiind acuzaţi că ar fi furat milioane de dolari, informaţii bancare din computere din Europa şi Statele Unite ale Americii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel