Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Roma. Ghizi turistici, amenințați la Colloseum. "Plătește banii de protecție sau ești mort". Agresorii au fost arestați
WhatsApp
Amenințări, șantaj, ocupări ilegale și bătăi la umbra Colosseumului. După ce săptămâna trecută au fost arestate trei persoane, acum doi frați, cu un trecut de „gladiatori” și mai multe dosare penale, sunt în cătușe.
Roma, ghizi turistici amenințați: "Plătește banii de protecție sau ești mort". Agresorii au fost arestați / Foto: Unsplash

Aceștia au abordat ghizii de turism din parcul arheologic și i-au amenințat: dacă doreau să continue să lucreze și să trăiască, trebuiau să plătească un procent pentru fiecare persoană care vizita cel mai faimos amfiteatru din lume.

Această problemă cu care s-au confruntat aproape toate consiliile, nu a fost niciodată rezolvat cu adevărat, între ordonanțe, interdicții nerespectate și apeluri la Tar. B chiar unul dintre suspecți, a rupt un raport de amendă și s-a lăudat că nu a plătit niciodată nimic, în ciuda infracțiunilor comise.

 

Cei doi infractori amenințau ghizii turistici


"Banii pe care îi faci, trebuie să mi-i dai mie", i-ar fi spus cei doi frați arestați uneia dintre victime, înainte de a o lovi cu pumnii în față și cu picioarele pe tot corpul, în plină zi și în fața a zeci de persoane. Au mers chiar până la a o amenința cu moartea: "Nu poți sta aici, acesta este locul meu, pleacă, altfel te omor pe tine, fiica ta.”

Amenințările curgeau în lanț: "O să vin să te omor sub casă". Acuzați de amenințare, șantaj și vătămare, frații Manuel și Eugenio Sonnino, care în trecut, în calitate de centurioni, s-au năpustit asupra polițiștilor care îi amendaseră, au ajuns în arest la domiciliu.

Victimele constatate sunt, deocamdată, doi ghizi turistici obișnuiți și doi ilegali. Prima plângere a fost făcută la 23 august: un ghid turistic s-a prezentat la sediul secției de poliție din Celio și a raportat că a fost agresat. Bătaia a fost imortalizată de un martor cu un telefon mobil.

 

Activități ilegale în fața Colosseumului


Investigațiile, coordonate de procurorul Silvia Santucci, au scos la iveală starea de degradare care domnește în fața Colosseumului: în piață, a subliniat magistratul, sunt multe persoane care desfășoară activități ilegale de "intermediere turistică" și "skiptrading".

Aceștia abordează clienții și îi însoțesc la complicii lor pentru a cumpăra bilete. Un microcosmos în care soții Sonnino par să fi acționat ca supraveghetori violenți, potrivit acuzării. O activitate ilegală care, în ciuda sancțiunilor și a investigațiilor, nu a fost niciodată limitată.

Unul dintre frați a fost rugat de agenți să prezinte un document, iar acesta s-a lăudat că nu a avut niciodată consecințe. "Nu poți să-mi faci nimic... - spuse el, tocând o copie a raportului - amenda e administrativă, am un milion de amenzi, dar oricum nu le plătesc... nu au făcut nici un f... când am spart sabia în capul unui polițist, ce ai de gând să-mi faci?".

Această problemă este în Italia de ani de zile. În 2002, în timpul administrației Veltroni, a fost propus un registru pentru a evita supraaglomerarea. Aceeași propunere a venit mulți ani mai târziu, odată cu junta Alemanno, care a semnat și ea o ordonanță pentru a ține infractorii departe de Colosseum. Totul fără niciun rezultat. În 2015, prefectul Tronca a fost cel care a încercat, cu două ordonanțe confirmate de Virginia Raggi, una însă anulată de Tar. Cu toate acestea, efectele practice au fost limitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel