Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rezultatul alegerilor din Olanda. Un eurodeputat francez avertizează că UE e în pericol
WhatsApp
Rezultatul alegerilor din Olanda creează o undă de șoc în Europa și apar deja primele reacții. 

Uniunea Europeană este mai mult ca niciodată "în pericol extern şi intern" odată cu înşiruirea de succese ale extremei drepte alături de dificultăţile Ucrainei în războiul ei împotriva Rusiei, a alertat joi eurodeputatul francez Raphael Glucksmann, după victoria extremei drepte în alegerile din Olanda, informează AFP.

"Există un cumul de ameninţări cum în mod cert nu s-a mai văzut în istoria noastră europeană" şi în condiţiile în care "nu a mai fost niciodată ca acum atâta nevoie de Uniunea Europeană", a declarat pentru canalul France 2 eurodeputatul Raphael Glucksmann, probabil cap de listă al socialiştilor din Franţa pentru alegerile europene.

Geert Wilders ar vrea ieșirea Olandei din Uniunea Europeană



"Alegeri după alegeri, am văzut extrema dreaptă înregistrând succese imense. Vedem un personaj, domnul (Geert) Wilders, care a făcut campanie nu doar împotriva musulmanilor, împotriva imigraţiei, ci şi împotriva Pactului Verde european, împotriva tranziţiei ecologice şi pentru un referendum în vederea ieşirii Ţărilor de Jos din Uniunea Europeană", a subliniat Glucksmann, responsabil al micii mişcări Piaţa publică.

"Şi există războiul care a revenit pe teritoriul nostru (...) Astăzi, (preşedintele rus Vladimir) Putin este pe cale să câştige pariul său (...) conform căruia dacă se pune presiune pe Europa, dacă Europa este pusă într-o situaţie în care ea este obligată să se mobilizeze, ea nu va reuşi", a constatat eurodeputatul francez.

"Dacă nu ne revenim, dacă nu găsim în noi suficientă forţă pentru a convinge că de fapt trebuie să salvăm Uniunea Europeană (...), UE este în pericol extern şi intern", a atenţionat Glucksmann, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel