Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Revoltă pe Aeroport. Mai mulți pasageri au vrut plece spre Londra. O companie le-a vândut bilete pentru cursa interzisă
WhatsApp
Deși zborurile spre Londra sunt interzise oficial, din cauza noii tulpini de Covid-19, înregistrată în Marea Britanie, mai mulți pasageri din Republica Moldova au ajuns, ieri, pe Aeroportul Chișinău, pentru a urca în avion.  
pasageri-aeroport

Biletele au fost vândute de compania aeriană Wizz Air, însă zborul nu a fost autorizat, motiv pentru care operatorul riscă să fie sancționat și chiar să-și piardă autorizația pentru această destinație. Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova s-a autosesizat în acest caz.  „AAC va examina circumstanțele în care urma sa fie efectuat acest zbor, iar operatorul aerian, care a încălcat decizia CNESP, riscă retragerea autorizației de zbor pentru această destinație și o sancțiune, conform Codului Contravențional”, a declarat pentru UNIMEDIA, Irina Bodolica, ofițer de presă a AAC.

Pasagerii au dreptul să ceară o compensație în valoare de 250 euro de la Wizz Air, din cauza anulării zborului.  De asemenea  compania este obligată să lse restituie suma integrală a biletelor, în următoarele 7 zile.

AAC a emis o Directivă operațională prin care interzice operatorilor aerieni să efectueze zboruri regulate/neregulate de pasageri pe segmentul Chișinău-Londra, Londra-Chișinău. Decizia este emisă pentru o perioadă nedeterminată, după ce în Marea Britanie a fost depistată o nouă tulpină de Covid-19, mai contagioasă. Reamintim că la data de 21 decembrie Republica Moldova a decis să suspende toate cursele aeriene de pasageri din și spre Marea Britanie, începând cu 23 decembrie 2020, orele 00:00.

Decizia a fost aprobată astăzi către Comisia naţională extraordinară de sănătate publică, în scopul prevenirii răspândirii noii tulpini a coronavirusului SARS CoV 2, identificate în Marea Britanie. Totodată, din 23 decembrie, orele 00.00, este interzisă sosirea pe Aeroportul Internațional Chișinău a pasagerilor cu escală, din Marea Britanie. Astfel, CNESP a aprobat interdicția pentru operatorii avia de a îmbarca pasagerii care vin în Republica Moldova cu escală din Marea Britanie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel