Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Revoltă în Spania. Un om al bisericii, înjunghiat, fără milă, de un român, chiar în lăcașul de cult. Bărbatul îi ceruse să-și pună masca
WhatsApp
Tragedie în Alcalá la Real (Jaén). Francisco Zúñiga, sacristanul bisericii, în vârstă de 52 de ani, a fost înjunghiat, vineri, la ușa Bisericii Consolării (Iglesia de Consolación) în jurul orei opt și un sfert seara. Agresorul este un cerșetor român, căruia sacristanul i-a cerut să poarte masca.  
preot spaniol ucis de un roman

Potrivit unor surse din primăria Alcalá la Real, crima ar fi avut ca motiv reproșul sacristanului, făcut cerșetorului român, cu privire la purtarea măștii. Agresorul s-a înarmat pentru a se răzbuna pentru acest reproș, a așteptat ca sacristanul să iasă pentru a-l înjunghia pe la spate. Francisco José Zuñiga a căzut la pământ, scrie okdiario.com.

Medicii care au sosit la fața locului nu i-a putut salva viața, din cauza rănilor prea grave. Consiliului municipal a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că „în fața evenimentului tragic și nefericit în care vecinul nostru Francisco Zuñiga și-a pierdut viața, Consiliul Local # AlcalálaReal, prin acordul tuturor grupurilor politice, este de acord să decreteze o zi de doliu și să arboreze steagurile în bernă”.

 

Rețelele sociale, inundate de mesaje de indignare și ură

 

Oamenii din localitate sunt revoltați. Rețelele sociale au fost inundate de mesaje de indignare și ură. Primarul Marino Aguilera a făcut apel la calm, după arestarea presupusului agresor, un bărbat de naționalitate română. «Sunt momente dificile și de indignare logică, dar presupusul criminal a fost deja arestat și trebuie să lăsăm justiția să-și urmeze cursul. Ne rugăm ca Alcalá să fie în continuare municipiul liniștit pe care îl cunoaștem cu toții și să înceteze mesajele de ură care circulă pe rețele. Ura nu va remedia nimic, lăsați Justiția să acționeze. În cinstea lui Paco », a indicat profilul oficial de Facebook al Consiliului municipal Alcalaíno; mesaj care s-a încheiat cu „cele mai profunde condoleanțe pentru familie și prieteni. Întotdeauna în memoria noastră», au transmis repreyentanții Consiliului Local.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel