Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Revoltă în Spania. Presupusul criminal al Elenei, eliberat: „Viața unui român valorează mai puțin decât libertatea unui spaniol“
WhatsApp
Revoltă în familia Elenei Răducanu, românca ucisă în Spania când era însărcinată în 6 luni: „Viața unui român valorează mai puțin decât libertatea unui spaniol“, strigă aceștia, după ce partenerul ei, unicul suspect în acest caz, a fost pus în libertate după ce  a plătit o cauțiune de 15.000 de euro.

În vara anului 2019, Isabell Elena Răducanu, o româncă stabilită în Spania, însărcinată în 6 luni, a fost ucisă fără milă în propria casă. Românca trăia la Xativa, în provincia Valencia, împreună cu fiica ei de aproximativ 8 ani şi partenerul de viaţă, un spaniol în vârstă de 32 de ani, Juan Vicente, tatăl viitorului ei copil.

Citește mai multe: Spania. Româncă însărcinată în 6 luni, găsită goală și cu gâtul tăiat, în propria casă. Sfârșit TRAGIC pentru Elena

Isabell Elena Răducanu a fost sugrumată și înjunghiată de 37 de ori, în apartamentul ei. Tânăra româncă era însărcinată în șase luni. Atât ea, cât şi fetiţa ei nenăscută, au murit.

Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că Elena ducea o viaţă de calvar alături de Juan Vicente. Bărbatul o bătea şi ameninţa că o va ucide dacă îl părăseşte.

Citește și: Spania. Dezvăluire TERIBILĂ făcută de fetița de 8 ani a ROMÂNCEI găsite DECAPITATĂ

Iubitul Elenei a fost arestat pe 13 martie 2020, iar a doua zi a fost trimis la închisoare. Oamenii legii au reuşit să demonstreze că, la momentul crimei, bărbatul nu era la muncă, aşa cum a pretins el, iar probele biologice au arătat că întreţinuse relaţii intime cu victima în acea zi, deși el a spus contrariul în timpul audierilor. În plus, în noaptea dinaintea crimei, Juan Vicente a căutat pe internet informații despre „poliția națională din Xativa”, iar cu câteva zile înainte a urmărit dacă un supermarket din apropierea casei avea camere de supraveghere.

De asemenea, trei prieteni ai lui Isabell le-au arătat oamenilor legii toate conversațiile WhatsApp cu victima, în care Elena le spunea că partenerul ei o abuza, o controla și o amenința că „îi va tăia gâtul” – exact felul în care a ajuns să fie ucisă – dacă va continua cu ideea de a se despărți de el.

Revoltă în Spania. Presupusul criminal al Elenei, eliberat

 

În ciuda tuturor dovezilor expuse de procurori, pe 16 februarie, Tribunalul din Valencia a decis eliberarea pe cauțiune a presupusului criminal. După ce o rudă a bărbatului a plătit cei 15.000 de euro, spaniolul a părăsit închisoarea Picassent.

Familia Elenei este revoltată și cere să se facă dreptate: „Ne-au lăsat fără speranță în Justiție”.Pentru Gavril Răducanu și restul familiei tinerei românce ucise, această eliberare denotă faptul că „acuzatul a fost considerabil favorizat”.

Vezi și: Spania. Ce se întâmplă cu ASASINUL care a DECAPITAT o ROMÂNCĂ însărcinată

„Sora mea, o ființă nevinovată cu un copil inocent în pântece, merită toată protecția și respectul legislației spaniole. Ne-au lăsat fără speranță în Justiție. Avem sentimentul că ne ignoră pentru că nu suntem de origine spaniolă”, a declarat Gavril Răducanu, fratele Elenei. Bărbatul spune că este foarte te nedrept ca persoana acuzată de uciderea surorii şi nepoatei lui să fie eliberat, mai ales când există atât de multe dovezi care îl acuză.

„Nu înțelegem … Se pare că viața unui român valorează mai puțin decât libertatea unui spaniol. Este, de asemenea, o greșeală, care ne-a rănit profund pe familia mea și pe mine. Există dovezi considerabile că el este presupusul autor al crimei. Există probe ADN, care sunt mai puternice decât mărturia unor martori, iar acest lucru nu a fost luat în considerare atunci când a fost pus în libertate”, a mai spus fratele lui Isabell, citat de Levante-EMV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel