Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
REVOLTĂ în Italia: Părinții tinerilor UCIȘI de un român sunt furioși de pedeapsa prea mică
WhatsApp
E revoltă în Italia, după ce procurorii au cerut 8 ani de închisoare pentru Marius Alin Marinică, românul care ucis 4 tineri italieni într-un accident rutier. 

Presa din Italia scrie despre cazul șoferului român care, în iulie 2019 a provocat un accident înfiorător la Jesolo, soldat cu moartea a patru tineri. Procurorii italieni au cerut condamnarea lui Marius Alin Marinică, la 8 ani de închisoare, fapt care a nemulțumit teribil părinții victimelor, relatează publicația Il Gazzettino.

Părinții celor patru tineri care au pierit în tragedie sunt furioși și au protestat față de cererea procurorilor, pe care o consideră nedreaptă. Acesția susțin că 8 ani de închisoare este o pedeapsă mult prea mică în comparație cu tragedia pe care a provocat-o. 

Accidentul a avut loc în pe 14 iulie, în Jesolo, nordul Italiei, în apropiere de Veneția. Românul, în vârstă de 27 de ani, de meserie electrician, s-a angajat de mai multe ori în manevre periculoase, iar una dintre acestea s-a dovedit a fi fatală pentru patru italieni. Românul circula cu 80 de kilometri la oră, iar într-o depăşire i-a lovit pe cei patru italieni. Victimele circulau regulamentar într-un autoturism Ford Fiesta atunci când Marius Alin Marinică a acroșat mașina și a aruncat-o într-un canal de apă aflat pe marginea drumului.

Impactul a fost fatal, iar patru din cei cinci pasageri ai mașinii, prieteni cu vârste de 22 și 23 de ani, au murit. O singură tânără, tot de 22 de ani, a supraviețuit masacrului. 

El a declarat atunci că a crezut  că a lovit uşor, cu oglinda laterală, maşina care venea din sens opus, fiind cu totul neştuitor despre tragedia care se producea în urma sa. Ulterior, Marius Alin Marinică a fost identificat ca autor al tragediei care a avut loc în nordul Italiei, în care şi-au pierdut viaţa patru tineri italieni.

După ce a lovit oamenii, românul şi-a continuat drumul, văzând că oglinda este întreagă şi gândindu-se că doar a lovit-o uşor, dar neştiind de tragedia care se desfăşura în urma depăşirii sale. Marius Alin Marinică a fost prins ulterior, datorită informaţiei oferite de un martor la eveniment, care a reţinut numărul de înmatriculare al maşinii românului.

 

"Nu reușeam să respir. Îmi intra apa în gură și mă sufoca"

 

"Nu reușeam să respir, simțeam cum îmi intra apa în gură și cum mă sufoca. Nu știu cum am ajuns în afara mașinii, nu-mi amintesc nimic, doar că la un moment dat eram pe stradă, în picioare. Eram în viață!", a spus Giorgia Diral, de 22 de ani, după accident.

Cu ajutorul declarației fetei și a unui alt martor, polițiști l-au identificat șoferul român.

"Era mai bine dacă muream eu", a spus tânărul de 27 de ani, în fața carabinierilor care au mers să-l ridice de acasă, în jurul orei 5 dimineața, după ce l-au identificat pe baza numărului de înmatriculare al maşinii.

La cinci ore după impact, când a fost identificat de polițiști, Marinică avea 0.5 grame de alcool în sânge, la proba biologică. La prima înfățișare în fața instanței, Rodolfo Marigonda, avocatul apărării, a spus că românul nu ar fi observat că a făcut accident și că e profund afectat de tragedie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel