Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Revoltă în Italia. Hotel din Roma, ocupat abuziv de 20 de români, inclusiv copii mici: "Trimiteți-i de unde au venit" (FOTO)
WhatsApp
Un hotel dezafectat din zona urbană Ponte di Nona a Roma este ocupat abuziv de mai multe familii de români cu copii mici. Autoritățile au fost în week-end într-un control pentru a-i notifica pe cei care locuiesc acolo ilegal să părăsească acea clădire, promițându-le o cazare decentă, gratuit. 

Sâmbătă, Nicola Franco, președintele Primăriei VI „Le Torri” din Roma, împreună cu Andrea La Fortuna - vicepreședintele Primăriei Roma VI, responsabil cu securitatea, au efectuat o vizită în teren pentru a verifica starea de fapt, după numeroasele sesizări venite din partea cetățenilor foarte alarmați din Nuova Ponte di Nona. Aceștia semnalau ocuparea abuzivă  unui hotel dezafectat de către un grup de români cu copii mici, care locuiesc în condiții nelegale și insalubre. 

Vezi și: Prețurile locuințelor din Italia, creșteri importante și în 2023. Care sunt orașele cu cele mai importante majorări

În prezent, în interiorul unității se află 11 adulți și 8 copii cu vârste cuprinse între 10 luni și 12 ani. Toți fac parte din aceeași familie de 5 nuclee de naționalitate română. Aceștia provin dintr-o altă clădire evacuată din cartierul Prenestino, iar toți copiii merg la școlile din Torpignattara.

2. -imagine fara descriere- (pimr-roma-hotel.jpg)

Hotel din Roma, ocupat de aproape 20 de români, cu copii mici

 


„Ei stau în interior fără lumină și fără încălzire. De aceea, m-am întors după-amiază împreună cu fostul comandant al stației de carabinieri din Torbellamonaca, Salvatore Scalia, și, cu ajutorul doctorului Lucia Ercoli de la organizația non-profit Medicina Solidale Onlus, le-am adus pături și alimente. De comun acord cu proprietarul și cu stația locală de carabinieri din Settecamini, luni dimineață voi activa toate procedurile cu serviciile sociale ale Primăriei Roma VI din Turnuri pentru a le garanta copiilor și adulților de acolo o chirie decentă“, a explicat Nicola Franco, președintele Primăriei VI Roma, într-o pstare pe pagina sa de Facebook.

Apel la români pentru "salvarea" lui George Ciupilan. Românul participă într-un reality show italian

Primar: „Stau fără lumină și fără încălzire“

 

„Le-am explicat că nu pot rămâne acolo și că, în curând, vor trebui să părăsească în mod voluntar proprietatea privată. Ei au datele mele de contact și eu le am pe ale lor. O bună administrație are obligația de a combina solidaritatea cu respectarea regulilor. Nu îi vom lăsa singuri și vom încerca să le oferim sprijin maxim, dar, în același timp, vom garanta dreptul la proprietate privată. Așa merg lucrurile pe aici!“, a adăugat edilul.

4. -imagine fara descriere- (comentariu-1-edil.PNG)

Vecinii, revoltați: „sunt străini, ocupă ilegal și au dreptul la cazare gratuită, în timp ce un ocupant italian poate sta în cort“

 

Comentariile la postarea edilului Romei nu au întârziat să apară:   „Dar, din câte am văzut, sunt străini... ocupă ilegal, deci au dreptul la cazare, chiar gratuită, în timp ce un ocupant italian își pierde drepturile și poate merge la cort!“, comentează Anna Maria C.

 „Trimiteți-i departe de unde au venit, ar fi mai bine, nu pot pune poza aici, dar dați un search pe Google 'case de țigani România'  așa poate deschideți ochii și ajutați-i pe cei care chiar au nevoie! Fac copii din ce motiv? Cunoaștem realitatea și suntem poate mai "rasiști" față de ei pentru că sunt rasiști care nu vor să se integreze, au mentalitatea lor, modul lor de viață poate prea greșit pentru această societate...“, comentează Dana R. - cel mai probabil o conațională după nume.

3. -imagine fara descriere- (comenatriu-dana3-priamr-roma.PNG)

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel