Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețeaua de electricitate din Marea Britanie, la un pas de colaps: A cerut Europei ajutor de urgență
WhatsApp
Rețeaua de electricitate din Marea Britanie e la un pas de colaps, iar autoritățile au cerut deja ajutor de pe continent.
Rețeaua de electricitate din Marea Britanie, la un pas de colaps: A cerut Europei ajutor de urgență

O pană majoră a afectat o porțiune importantă din Regat, chiar în momentul în care oamenii primesc bani de la stat dacă nu consumă curent în orele de vârf.

Marea Britanie a cerut ieri Europei ajutor de urgență, pe fondul temerilor că sute de mii de familii s-ar putea confrunta cu întreruperi de curent. A fost o pană de curent majoră în sud, iar rețeaua națională de electricitate a avut nevoie de aport suplimentar din Europa. Ca măsură de siguranță, s-au redus exporturile de curent către Franța, și au crescut importurile prin cablurile submarine din Țările de Jos, arată The Times, preluat de Știrile PRO TV.

Phil Hewitt, de la firma de consultanță EnAppSys, a declarat că acest tip de asistență este „neobișnuit”, și are loc doar de câteva ori pe parcursul anului.

El a adăugat că incidentul arată o „nevoie de a investi în mai multă capacitate de transport” a energiei primite în partea de sud-est a Regatului. În mod normal, ar fi putut fi redirecționat un flux din nord, unde cererea este mai mică, către sud, dar există o problemă cu instalațiile de transport, a explicat consultantul.

 

Un milion de familii și proprietarii a mici afaceri s-au grăbit să se înscrie într-o schemă guvernamentală

 

Temerile privind un black-out în Marea Britanie vin într-un moment în care mulți britanici, pe fondul creșterii prețurilor la energie, întrerup voit consumul pentru a face economie.

Un milion de familii și proprietarii a mici afaceri s-au grăbit să se înscrie într-o schemă guvernamentală prin care se acordă bani, cu cât se consumă mai puțin între anumite ore considerate „de vârf”. Statul îi plătește pentru a opri mașinile de spălat, cuptoarele, mașinile de spălat vase și chiar luminile. Familiile britanice care aleg să facă economie vor primi între 10 și 20 de lire prin această schemă, dar au nevoie de un contor inteligent care să marcheze orele de consum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel