Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Republica Moldova și-a închis spațiul aerian până pe 4 martie. Toate zborurile au fost suspendate
WhatsApp
Compania Air Moldova anunță că este nevoită să suspende toate zborurile spre și din Moldova. „Conform deciziei autorităților spațiul aerian al Republicii Moldova este închis până la data de 4 martie 2022. În acest context, compania aeriană Air Moldova este nevoită să suspende toate zborurile spre și din Republica Moldova. Urmează să vă informăm suplimentar despre posibilitatea reluării zborurilor”, a transmis compania.
Republica Moldova și-a închis spațiul aerian până pe 4 martie. Toate zborurile au fost suspendate

Spațiul aerian al RM va fi închis începând cu ora 12:00. Anunțul a fost făcut de ministrul Andrei Spînu, pe contul său de Telegram. Cursele vor fi orientate spre alte aeroporturi, a mai scris acesta.

„Ținând cont de situația din regiune, CSS a recomandat închiderea spațiul aerian al Republicii Moldova. Autoritatea Aeronautica Civilă va executa recomandarea, spațiul aerian va fi închis începând cu ora 12:00. Cursele vor fi orientate spre alte aeroporturi”, a scris Spînu.

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Federația Rusă a declanșat o operațiune militară în Donbas, Ucraina. Ucraina a intrat în stare de război, Rada Supremă de la Kiev a aprobat solicitarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Acesta a anunțat totodată, că în urma discuțiilor cu mai mulți lideri mondiali, începe crearea unei coaliții anti-Putin.

Totodată, la granița cu Ucraina s-au format cozi imense de refugiați, ce așteaptă să intre în Moldova, iar pe aeroport au aterizat avioane cu cetățeni ucraineni. Autoritățile de la Chișinău anunță că sunt gata să ofere cazare și sprijinul necesar persoanelor refugiate din zonele cuprinse de operațiunile militare. 

 

Cozi și agitație la frontiera Republicii Moldova. Zeci de maşini din Ucraina aşteaptă să intre în ţară

 

Zeci de mașini din Ucraina au ajuns, joi dimineața, 24 februarie, la punctul de trecere Palanca pentru a intra în Republica Moldova.

„Mai multe curse cu destinaţia Ucraina au aterizat la Chişinău. Vom avea grijă de aceşti oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creştere a fluxului de tranzit. Instituţiile noastre instalează centre de triere. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijin. Suntem pregătiţi să acomodăm câteva zeci de mii de oameni”, a spus președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

În context, Maia Sandu a adăugat că autorităţile pregătesc mai multe scenarii pentru situaţia în care fluxul de refugiaţi va fi şi mai mare, scrie adevarul.md.

Vladimir Putin a anunţat, joi dimineaţă, o operaţiune specială în Donbas. După anunţul preşedintelui Rusiei, au început să aibă loc explozii în oraşele Kiev, Odesa Harkov şi în estul Ucrainei. Potrivit IPN, au fost mobilizaţi salvatori pentru a amenaja la Palanca corturi pentru refugiaţi

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă nu au confirmat deocamdată informaţia, precizând că vor reveni cu detalii. Consilierul Ministerului de Interne al Ucrainei spune că bombardamentele ruseşti în toată Ucraina s-ar fi soldat cu un mort şi un rănit. Preşedintele Maia Sandu a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate în contextul situaţiei din Ucraina.  MAE le-a cerut moldovenilor să părăsească Ucraina şi să se abţină de la călătorii.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel