Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Reîncepe haosul restricțiilor în Europa: Anglia impune CARANTINĂ obligatorie pentru oricine vine din Franța
WhatsApp
Călătorii care vin în Marea Britanie din Franța sunt obligați să respecte anumite restricții, lucru considerat "excesiv" de către secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune. 

Impunerea de restricţii călătorilor care vin în Marea Britanie din Franţa pare "excesivă", a apreciat luni secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, după ce Londra a anunţat menţinerea carantinei de până la zece zile pentru toţi cei intraţi în ţară de pe teritoriul francez, transmite Reuters.

"Nu credem că deciziile Regatului Unit se bazează total pe fundamente ştiinţifice. Le considerăm excesive", a declarat oficialul francez pe postul BFM TV.

Pe de altă parte, el a afirmat că reintroducerea de restricţii de circulaţie pentru a limita răspândirea noului coronavirus nu poate fi exclusă în Franţa, în cazul în care numărul de infectări continuă să crească.

Duminică, Franţa a raportat peste 12.500 de noi contaminări, fiind deja a treia zi în care este depăşit pragul de 10.000, în contextul răspândirii rapide a "variantei Delta" a noului coronavirus, considerată şi mai contagioasă.

Vineri, ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a afirmat că autorităţile britanice au renunţat la planurile de eliminare de luni, 19 iulie, a restricţiilor anticoronavirus pentru călătorii veniţi din Franţa, inclusiv cei vaccinaţi complet, aceştia fiind obligaţi să se autoizoleze pentru 5-10 zile. Motivul evocat a fost prezenţa variantei Beta, identificată iniţial în Africa de Sud. 

Noi reguli de călătorie în Grecia, Italia, Spania

 

În contextul în care valul 4 al pandemiei de coronavirus este tot mai aproape, turiștii trebuie să fie informați înainte să plece la drum. 

Vezi aici regulile valabile în cele mai populare destinații turistice: Lista țărilor care au impus noi reguli de călătorie. Ce trebuie să facă românii care merg în Spania, Italia sau Grecia

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel