Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Regina acordă titlul special de Damehood pentru Deborah James. Prezentatoarea BBC, care a pierdut lupta cu cancerul, a strâns 4 milioane de lire sterline pe care le va dona
WhatsApp
Deborah James a fost onorată cu un Damehood după ce a strâns 4 milioane de lire sterline în scopuri caritabile începând de luni, când a dezvăluit că primește îngrijiri și și se pregătește de sfârșitul vieții sale. 
Deborah James: Prezentatoarea vedetă și luptătoarea împotriva cancerului s-a stins din viață la vârsta de 40 de ani / Foto: Captură video youtube

Regina a fost cea care a lăudat-o pe prezentatoarea BBC, în vârstă de 40 de ani, spunând că este "încântată" să aprobe acordarea titlului, în timp ce primul ministru a declarat că "dacă o onoare a fost vreodată meritată din plin, aceasta este", confrom Daily Mail.

Fosta directoare a fost diagnosticată cu cancer la intestin în 2016 și și-a ținut cei peste 500.000 de urmăritori de pe Instagram la curent cu tratamentele sale. În prezent, ea a strâns peste 3,8 milioane de lire sterline cu fondul său Bowelbabe Fund pentru Cancer Research UK.

Joi seară, Number 10 a confirmat că James va fi numită Dame, spunând: "Regina a fost încântată să aprobe ca onoarea de a fi numită dame să fie conferită lui Deborah James".

 

Premierul Boris Johnson: „Dacă o onoare a fost vreodată meritată din plin, aceasta este”

 

Premierul Boris Johnson a declarat: "Dacă o onoare a fost vreodată meritată din plin, aceasta este. Deborah a fost o sursă de inspirație, iar onestitatea, căldura și curajul ei au fost o sursă de putere pentru atât de mulți oameni.”

„Prin campania sa neobosită și prin împărtășirea atât de deschisă a experienței sale, ea nu numai că a ajutat în lupta noastră împotriva acestei boli teribile, dar a făcut ca mulți alți oameni care suferă de cancer să nu se simtă singuri. 

Sper că această recunoaștere din partea Majestății Sale - susținută, sunt sigur, de întreaga țară - va oferi o oarecare alinare lui Deborah și familiei sale în aceste momente dificile. Gândurile mele sunt alături de ei, iar Deborah ar trebui să știe că are parte de dragostea și recunoștința țării”, a mai adăugat premierul.

 

Deborah James, declarații după ce a fost onorată de Regină

 

Ea a dezvăluit acum că este șocată de faptul că a fost numită doamnă, spunând pentru The Sun: „Nu știu ce să spun. Sunt uluită și mă simt incredibil de onorată. Nu simt că merit asta. Nu pot să vă spun ce înseamnă acest lucru pentru familia mea, este atât de mult de înțeles.”

Doamna James a spus că i-ar plăcea ca strângerea de fonduri să ajungă la 5 milioane de lire sterline până în weekend. 

Copiii lui Dame Deborah, Hugo și Eloise, au spus că sunt „fără cuvinte” și „atât, atât de mândrii”, în timp ce soțul Seb a spus că titlul de dame este „ceva la care ea nu ar fi visat niciodată, dar este cu adevărat meritat”.

 

Care este povestea tragică a lui Deborah

 

Aceasta a emoționat milioane de oameni când a anunțat, într-un mesaj sfâșietor, că tratamentul activ pentru cancerul său de intestin se oprește și că se mută la un centru de îngrijire la domiciliu pentru a muri.

Mama a doi copii se pregătește să își petreacă ultimele ore  înconjurată de familie, bând șampanie, după ce asistentele de la hospice i-au spus: "Ești pe moarte, poți să bei ce vrei".

Într-un ultim interviu lacrimogen acordat unui ziar, ea a declarat aseară: "Singurul lucru pe care îl știe familia mea este că sunt îngrozită să fiu singură. Nu vreau să mor singură". Iar când a fost întrebată despre apropierea sfârșitului vieții ei, a spus: "Am momente în care plâng incontrolabil, dar nu pot să-mi petrec ultimele zile plângând, ar fi o mare pierdere. Așa că încerc să-mi accept moartea”.

Ea a spus că a început "lista de lucruri pe care trebuie să le facă" pentru a-i sprijini pe fiul Hugo, în vârstă de 14 ani, și pe fiica Eloise, în vârstă de 12 ani, atunci când ea nu va mai fi, și l-a îndemnat pe soțul ei, Sebastien, să își găsească dragostea, cu avertismentul: "Nu te lăsa păcălit, nu te căsători cu o femeie de nimic". 

Dame Deborah a spus că a scris scrisori pentru copiii ei pentru a-i ajuta la primele lor întâlniri și la nuntă și că îi va cumpăra lui Hugo "un stilou frumos, un portofel sau butonii de manșetă" și lui Eloise "brățări și cercei Tiffany" pentru a-și aminti de ea - precum și câteva cadouri și cărți poștale de la ea pentru viitor.

De asemenea, este planificată o înmormântare în care va fi incinerată, dar speră că cenușa ei va fi păstrată în bucătăria familiei "pentru o vreme" înainte de a fi împrăștiată. 

 

Ducele și ducesa de Cambridge, impresionați de povestea lui Deborah

 

Ducele și ducesa de Cambridge i-au adus, de asemenea, un omagiu prezentatoarei BBC, bolnavă de cancer, declarând că „a cucerit inima națiunii”, după ce strângerea sa de fonduri a trecut ieri de 3,3 milioane de lire sterline și continuă să crească cu 1 milion de lire sterline la fiecare 24 de ore. 

Femeia a vorbit anterior despre faptul că a vrut să moară în casa părinților ei din Woking, pentru a-i scuti pe fiul său, Hugo, în vârstă de 14 ani, și pe fiica sa, Eloise, în vârstă de 12 ani, de amintirile constante din casa lor din Londra, pe care nu o va mai vizita din cauza scărilor. Ea a declarat: "Nu-mi mai pot folosi picioarele și sunt incredibil de slabă... soțul meu trebuie să mă ridice pentru orice".

Ea a explicat cum a trebuit să le dea vestea copiilor, dar și-a pus toată încrederea în soțul ei, Sebastien Bowen - un bancher londonez cu care s-a căsătorit în 2008.

Vorbind pentru The Times, ea a dezvăluit că i-a dat "instrucțiuni stricte" soțului ei "incredibil", Sebastien Bowen, pentru a-și găsi din nou dragostea după moartea ei. 

„A fost groaznic să le spun copiilor mei. Soțul meu, Sebastien, a fost incredibil, a lăsat totul baltă și este cu mine 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Primul meu gând a fost [că] nu vreau ca copiii mei să mă vadă așa. Nu credeam că voi putea vorbi cu ei fără să plâng, dar mi-ar plăcea să mă îmbrățișez pentru ultima dată cu ei.”

 

William și Kate, impresionați de povestea tristă 

 

Într-un tweet publicat miercuri, William și Kate au declarat: „Din când în când, cineva captează inima națiunii cu pofta sa de viață & dorința tenace de a da înapoi societății. Eforturile ei neobosite de a crește gradul de conștientizare a cancerului intestinal și de a pune capăt stigmatizării tratamentului sunt incredibile.”

„Deborah, gândurile noastre sunt alături de tine, familia și prietenii tăi. Îți mulțumim că dai speranță atât de multor persoane care trăiesc cu cancer. W & C.”, au declarat aceștia.

În acea seară, directorul general al The Royal Marsden Cancer Charity, Antonia Dalmahoy, le-a mulțumit tuturor celor care au donat. 

'Revărsarea națională de dragoste și sprijin pentru Deborah și pentru Bowel Babe Fund a fost absolut fenomenală și i-a ridicat cu adevărat moralul', a spus ea.

 

Fondurile strânse de Deborah vor fi folosite pentru persoanele bolnave de cancer

 

„Am dori să le mulțumim tuturor celor care au donat pentru acest fond, pentru The Royal Marsden Cancer Charity, Cancer Research UK și Bowel Cancer UK. Această sumă de bani va face o diferență uriașă pentru persoanele bolnave de cancer și va crea o moștenire de durată pentru Deborah”, continuă Antonia Dalmahoy.

Organizațiile caritabile și organizațiile care vor beneficia de pe urma strângerii de fonduri s-au aliniat pentru a-i mulțumi pentru eforturile sale.

Michelle Mitchell, director executiv la Cancer Research UK, a declarat:

"De când a fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016, Deborah James a dat dovadă de un angajament incredibil în ceea ce privește campaniile, strângerea de fonduri și sensibilizarea cu privire la cancer. Chiar și în această perioadă extrem de dificilă, determinarea ei de a strânge bani și de a conștientiza este inspirată și suntem onorați să o sprijinim pe Deborah și familia ei în crearea Fondului Bowelbabe.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel