Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Record de infectări și decese: Bătrânii au interdicție să iasă din casă timp de patru luni, în Rusia
WhatsApp
După mai multe zile cu recorduri de infectări și decese, autoritățile ruse pun din nou piciorul în prag. La Moscova, începând de luni, persoanele peste 60 de ani care nu sunt vaccinate sau nu au trecut prin boală trebuie să rămână în casă timp de 4 luni.
Foto ILUSTRATIV

Se permit doar ieșiri de scurtă durata pentru exerciții fizice. În plus, toate firmele trebuie să mute cel puțin 30% din angajați în regim de telemuncă, iar în instituțiile de stat procentul vaccinaților trebuie să ajungă la 80% până la 1 ianuarie.

Măsuri similare urmează să fie decise și de restul regiunilor. La nivel național, între 30 octombrie și 7 noiembrie va fi săptămâna liberă pentru a reduce interacțiunea socială, măsură pe care Rusia a mai luat-o și la debutul pandemiei, potrivit Știrile TVR.

Noile reguli intră în vigoare începând cu 25 octombrie, a precizat aceasta într-un comunicat. Rusia a raportat marți 1.015 decese legate de coronavirus, cel mai mare număr de decese într-o singură zi de la începutul pandemiei, precum și 33.740 de noi infecții în ultimele 24 de ore, potrivit Reuters.

Bătrânii au interdicție să iasă din casă timp de patru luni, în Rusia

 

Primarul Moscovei a anunțat, marți, că intenționează să reintroducă munca la distanță, vaccinarea obligatorie a angajaților din servicii și alte măsuri pentru a încetini cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, care crește vertiginos, începând de săptămâna viitoare.

Primarul Serghei Sobyanin a ordonat angajatorilor să trimită cel puțin 30% din personalul lor să lucreze de acasă în următoarele patru luni, între 25 octombrie și 25 februarie 2022.

Angajații vaccinați și cei care s-au recuperat recent după Covid, pe lângă lucrătorii medicali și critici, vor fi scutiți de regula de a lucra de acasă, notează The Moscow Times, titrează Reuters.

Moscoviții în vârstă de 60 de ani și peste, precum și cei bolnavi cronic - cu excepția celor vaccinați sau infectați în ultimele șase luni - vor fi supuși unor ordine stricte de a rămâne acasă, a adăugat Sobyanin.

Industriile de servicii din capitala rusă vor trebui, de asemenea, să vaccineze cel puțin 80% din personalul lor cu prima doză până la 1 decembrie și a doua doză până la 1 ianuarie 2022, a precizat el.

„Sunt foarte conștient de cât de plictisitoare și inconfortabile sunt restricțiile actuale, dar pur și simplu nu există altă modalitate de a vă proteja de boli grave”, a declarat Sobyanin pe site-ul său.

Moscova este epicentrul pandemiei Covid-19 în Rusia, reprezentând peste 20% din totalul de 8 milioane de cazuri din țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel