Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Răzmeriță în Italia. Cinematografele rămân închise și după renunţarea la restricţiile impuse de pandemie
WhatsApp
Cinematografele din Italia se vor redeschide doar atunci când regulile sanitare şi de siguranţă privind coronavirusul, pe care administratorii sălilor le consideră greu de pus în practică, se vor relaxa, a avertizat joi o asociaţie din industrie, cu patru zile înaintea unui termen limită esenţial, informează DPA.

Cinematografele, sălile de teatru şi discotecile din Italia vor avea voie să-şi redeschidă porţile de luni cu condiţia respectării regulilor de distanţare socială. Măsurile sunt însă criticate ca fiind prea stricte.

''În aceste circumstanţe, cinematografele care ar fi dorit să se redeschidă săptămâna viitoare vor rămâne închise'', a precizat într-un comunicat Asociaţia Naţională a Proprietarilor de Cinematografe (ANEC).

ANEC a criticat în special obligativitatea ca publicul să poarte mască în timpul proiecţiilor şi interzicerea comercializării de gustări şi băuturi răcoritoare.

Reguli „confuze“


Francesco Rutelli, fost ministru al Culturii şi conducătorul asociaţiei din industria cinematografică italiană ANICA, a sprijinit cererile proprietarilor de săli de cinema şi a criticat regulile pe care trebuie să le urmeze ca fiind ''confuze''.

Într-o intervenţie la postul public de televiziune RAI, Rutelli a precizat că proprietarii de cinematografe au pierdut venituri în valoare de 30 de milioane de euro (34 de milioane de dolari) în timpul perioadei de izolare. Cinematografele au fost nevoite să-şi închidă porţile pe 8 martie.

Potrivit reglementărilor oficiale pentru teatru şi cinematografe, numărul spectatorilor va fi redus la 200 de persoane pentru evenimentele din interior şi la 1.000 pentru cele în aer liber, iar între oameni trebuie să existe o distanţă de un metru.

În ceea ce priveşte cluburile, dansul este permis doar în aer liber, iar oamenii trebuie să păstreze o distanţă de cel puţin doi metri între ei. Mai mulţi proprietari de discoteci au criticat aceste reglementări ca fiind nepractice, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura si Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel