Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Războiul din Ucraina: Loviturile cu rachete rusești au ucis 20 de persoane în regiunea Odesa - serviciul de urgență
WhatsApp
Cel puțin 20 de persoane, inclusiv un copil, au murit în urma unor lovituri cu rachete rusești efectuate în cursul nopții în regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, potrivit oficialilor ucraineni.
Un bloc de apartamente ucrainean din Dnipro a fost distrus în urma unui atac cu rachete rusești / Foto ILUSTRATIV

Serviciul de stat pentru situații de urgență, DSNS, spune că 16 persoane au fost ucise într-o clădire de nouă etaje lovită de o rachetă în satul Serhiyivka, conform BBC.

Alte patru persoane, inclusiv copilul, au fost ucise într-o lovitură separată asupra unei stațiuni de vacanță din sat.

 

Rusia a lansat zeci de rachete asupra orașelor ucrainene în ultimele zile

 

Vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat din nou că Rusia ar fi lovit ținte civile. DSNS a declarat că rachetele au lovit Serhiyivka vineri, în jurul orei 01:00 (22:00 GMT joi).

Acesta a difuzat imagini care arată pompierii căutând supraviețuitori în resturile clădirii de nouă etaje. De asemenea, aceștia au fost văzuți transportând ceea ce părea a fi corpul uneia dintre victime într-un sac.

DSNS afirmă că 38 de persoane, inclusiv șase copii, au fost rănite în loviturile rusești.

Maryna Martynenko, o purtătoare de cuvânt a DSNS din regiunea Odesa, a declarat pentru televiziunea ucraineană că peretele exterior al clădirii a fost avariat, iar un magazin din apropiere a fost incendiat în urma loviturii. Pompierii au stins ulterior incendiul.

Ea a precizat că 60 de salvatori lucrează în prezent la fața locului. Se crede că în clădire ar fi locuit până la 150 de persoane.

 

Copilul ucis în stațiunea de vacanță era un băiat de 12 ani

 

Copilul ucis în stațiunea de vacanță era un băiat de 12 ani, a declarat Kyrylo Tymoshenko, șeful adjunct al biroului președintelui Volodymyr Zelensky. El a adăugat că trei persoane, inclusiv doi copii, se aflau încă sub dărâmături.

Iulia Bondar, în vârstă de 60 de ani, era cazată într-o clădire din apropiere.

"Am auzit trei explozii și acum nu a mai rămas nimic din centrul de recreere", a declarat ea pentru BBC. "Satul este foarte liniștit, nu ne-am gândit niciodată că s-ar putea întâmpla așa ceva".

Iulia Bondar a spus că puțini oameni se aflau în centru, deoarece oamenii aveau tendința de a nu rămâne acolo peste noapte.

 

Oficialii ucraineni au declarat că trei rachete au fost lansate de avioane de război rusești deasupra Mării Negre

 

Purtătorul de cuvânt al administrației regionale din Odesa, Serhiy Bratchuk, a declarat că se crede că au fost folosite rachete X-22 din epoca sovietică.

Andriy Yermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, a acuzat Rusia că este o "țară teroristă".

"Ca răspuns la înfrângerile de pe câmpurile de luptă, ei [rușii] duc un război împotriva civililor", a spus el.

Ucraina a sperat că retragerea rusă de joi de pe Insula Șerpilor, importantă din punct de vedere strategic, va diminua amenințarea la adresa celui mai mare port ucrainean de la Marea Neagră, Odesa, și a regiunii mai largi.

Rusia a declarat că și-a retras garnizoana ca un "gest de bunăvoință" pentru a dovedi că nu obstrucționează exporturile de cereale din Odesa și din alte porturi ucrainene - dar Ucraina a respins această afirmație, spunând că Moscova a continuat să îi bombardeze depozitele de cereale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel