Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Răsturnare de situație! "Fantoma de la Kiev" nu a murit: Armata ucraineană dezvăluie identitatea eroului
WhatsApp
După știrea potrivit căreiaa pilotul militar cunoscut și ca „Fantoma din Kiev”, care a doborât peste 40 de avioane rusești, a murit în timpul luptei, Armata ucraineanărectifică informațiile apărute și afirmă că acesta nu a murit.

Eroul Ucrainei Stepan Tarabalka nu este celisupranumit "Fantoma de la Kiev" și nu a doborât 40 de avioane, afirmă Comandamentul Forțelor Aeriene.

Informațiile difuzate despre moartea "Fantomei din Kiev", care ar fi fost eroul Ucrainei Stepan Tarabalka, nu corespund realității.

Acest lucru a fost raportat în seara zilei de 30 aprilie de către serviciul de relații publice al Comandamentului Forțelor Aeriene al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Vezi și: A murit „Fantoma din Kiev”. Pilotul militar a doborât peste 40 de avioane rusești

"Încă o dată cerem comunității ucrainene să nu ignore regulile elementare de igienă a informației, să nu treacă drept realitate dorințele, să verifice sursele de informare înainte de a le răspândi. Eroul Ucrainei Stepan Tarabalka nu este "Fantoma de la Kiev" și nu a doborât 40 de avioane. La 13 martie 2022, maiorul Stepan Tarabalka a murit în mod eroic într-o luptă aeriană împotriva forțelor superioare ale ocupanților ruși", se arată în comunicat.

"Fantoma de la Kiev" nu a murit

 

În același timp, comandamentul a menționat că nu există o personalitate precum Fantoma din Kiev.

"Fantoma din Kiev" este o legendă de supererou a cărui figură a fost creată de ucraineni! Mai degrabă, este o imagine colectivă a piloților Brigăzii 40 Aviație Tactică a Forțelor Aeriene care apără cerul capitalei, care apar brusc acolo unde nu sunt așteptați", a precizat armata.

"Piloții militari nu se antrenează încă în străinătate cu F-16, oricât de mult ne-am dori cu toții să o facă. Nici măcar o declarație oficială în acest sens nu a fost transmisă presei! Și, în sfârșit, pentru cei deosebit de creativi - nici bombardierele americane nu survolează Ucraina! Păstrați-vă calmul și folosiți sursele oficiale de informare", a adăugat Comandamentul.

Cine este "fantoma din Kiev"

 


"Fantoma de la Kiev" este o legendă urbană despre un as al aviației militare ucrainene care, în februarie 2022, la bordul unui Mig-29 al Forțelor Aeriene ucrainene, ar fi doborât șase avioane rusești numai în primele 30 de ore de la începutul invaziei rusești care luptă pentru Kiev. Nicio sursă nu a oferit detalii sau dovezi, dar imaginea eroului apărător a fost difuzată pe scară largă în presa ucraineană.

Vineri, 29 aprilie, unul dintre cele mai influente ziare britanice, The Times, a publicat un articol despre legendara "Fantoma din Capitală". Publicația se referea la el ca fiind maiorul Stepan Tarabalka, care a murit într-o luptă aeriană.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel