Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rada Supremă a Ucrainei cere ONU să desfășoare forțe de menținere a păcii pe teritoriul țării
WhatsApp
Rada Supremă cere ONU să desfășoare forțe de menținere a păcii pe teritoriul ucrainean și a făcut apel la secretarul general al ONU pentru o mediere care să pună capăt războiului.

Rada Supremă a cerut Organizației Națiunilor Unite să introducă forțe de menținere a păcii pe teritoriul Ucrainei, în conformitate cu rezoluția ONU "Unirea pentru pace" din 1950.

Acest lucru este menționat într-un apel către o serie de organizații internaționale adoptat astăzi de Parlament.

Parlamentarii au cerut ONU, Crucii Roșii, Parlamentului European și altora asemenea să protejeze imediat poporul ucrainean de un atac armat al invadatorilor ruși.

Este vorba, în special, de introducerea imediată a unei zone de interdicție aeriană deasupra Ucrainei, de deschiderea imediată a coridoarelor "verzi" pentru evacuarea în siguranță a persoanelor și de introducerea forțelor de menținere a păcii ale ONU în Ucraina, potrivit UNIAN.

Rada Supremă a cerut, de asemenea, secretarului general al ONU să medieze încetarea războiului.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a condamnat miercuri, printr-o rezoluţie care nu are caracter juridic obligatoriu, intervenţia militară rusă în Ucraina, informează CNN.

ONU condamnă intervenţia militară rusă în Ucraina

 

În favoarea proiectului de condamnare a invaziei militare ruse au votat 141 de state, iar cinci s-au pronunţat împotriva rezoluţiei.

Reprezentanţii a 35 de ţări s-au abţinut de la vot, conform CNN.

Rezoluţia, care, spre deosebire de cele ale Consiliului de Securitate ONU, nu are caracter juridic obligatoriu, cere Rusiei să retragă "imediat, complet şi necondiţionat toate forţele militare de pe teritoriul Ucrainei recunoscut prin tratatele internaţionale".

La rândul său, președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a comentat adoptarea unei rezoluții a Adunării Generale a ONU prin care se cere Rusiei să înceteze acțiunile militare împotriva Ucrainei și să retragă toate trupele rusești de pe teritoriile ucrainene.

Președintele ucrainean a salutat această decizie printr-o pstare pe contul său de Twitter.

Zelensky despre rezoluția ONU: Coaliția globală anti-Putin s-a format și funcționează

 

Zelensky a comentat adoptarea unei rezoluții a Adunării Generale a ONU prin care se cere Rusiei să înceteze acțiunile militare împotriva Ucrainei și să retragă toate trupele rusești de pe teritoriile ucrainene.

Șeful statului a salutat decizia pe Twitter.

"Salut adoptarea de către Adunarea Generală a ONU, cu o majoritate fără precedent, a unei rezoluții prin care se cere ferm Rusiei să înceteze imediat atacul perfid asupra Ucrainei. Mulțumesc fiecărui stat care a votat în favoarea acestei propuneri. Ați ales partea corectă a istoriei", a scris Zelensky.

În opinia sa, votul arată eficiența coaliției globale anti-Putin.

"Lumea este cu noi. Adevărul este cu noi. Victoria va fi a noastră!" - se arată încrezător președintele Ucrainei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel