Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Putin și Lavrov puși la punct. Prim-ministrul cere ţărilor membre ale Alianţei Nord-Atlantice excludere Rusia din sistemul bancar Swift
WhatsApp
Guvernul britanic a anunţat vineri că a îngheţat activele preşedintelui rus, Vladimir Putin, şi ale ministrului său de externe, Serghei Lavrov, în urma invaziei ruse în Ucraina, scrie AFP.
Putin și Lavrov puși la punct. Prim-ministrul cere ţărilor membre ale Alianţei Nord-Atlantice excludere Rusia din sistemul bancar Swift

Trezoreria britanică a indicat că i-a adăugat pe cei doi pe lista sa de entităţi şi persoane vizate de sancţiuni din cauza rolului lor în "destabilizarea Ucrainei" sau "ameninţarea integrităţii teritoriale a acesteia".

Premierul Boris Johnson şi-a informat vineri aliaţii, în cursul unui summit de criză al NATO, că intenţionează să-i sancţioneze "iminent" pe Vladimir Putin şi pe şeful diplomaţiei de la Moscova, după o serie de sancţiuni decise în această săptămână vizând în special oligarhi şi bănci ruse.

Cei doi demnitari ruşi îşi văd activele îngheţate pe teritoriul britanic

Considerând ofensiva rusă o "catastrofă" şi apreciind că Vladimir Putin s-a angajat într-o "misiune revanşardă pentru a răsturna ordinea de după Războiul Rece", prim-ministrul britanic i-a mai îndemnat pe liderii ţărilor membre ale Alianţei Nord-Atlantice "să acţioneze imediat" pentru a exclude Rusia din sistemul bancar Swift "cu scopul a provoca suferinţă maximă" Kremlinului, potrivit unei purtătoare de cuvânt de la Downing Street.

Asigurând că Regatul Unit este gata, dacă este necesar, să-şi sporească sprijinul militar în cadrul NATO, "el a avertizat grupul că ambiţiile preşedintelui rus nu se pot opri aici şi că este vorba despre o criză euro-atlantică cu consecinţe globale".

Pe lângă cele cinci bănci şi trei oligarhi deja sancţionaţi marţi, Regatul Unit a impus joi o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei, interzicând compania aeriană Aeroflot şi ţintind sectorul bancar, exporturile de tehnologie şi cinci oameni de afaceri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel