Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Putin împlinește astăzi 70 de ani. Lukaşenko și Kadîrov l-au felicitat: „Un adevărat lider al unei mari puteri“
WhatsApp
Putin împlinește astăzi, 7 octombrie, 70 de ani. Lukaşenko și Kadîrov l-au felicitat Preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, a declarat că Moscova şi Minsk-ul vor atinge un nou nivel al parteneriatului strategic.

Preşedintele Belarus a adăugat că Minsk-ul şi Moscova vor răspunde împreună, în mod adecvat, provocărilor globale şi vor atinge un nou nivel de parteneriat strategic, anunţă Agenţia de presă RIA NOVOSTI.

Putin împlinește astăzi 70 de ani

 

Lukaşenko l-a felicitat pe preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, cu ocazia împlinirii celor 70 de ani, vineri, 7 octombrie. El a adăugat că apreciază mult relaţia pe care o are cu Putin, precum şi dialogul bazat pe egalitate, şi fructuos, care contribuie la întărirea relaţiilor dintre cele două state.

''Primiţi cele mai sincere felicitări din partea mea cu ocazia aniversării. Fiind un adevărat lider al unei mari puteri, luaţi decizii bine gândite şi dificile pentru a asigura dezvoltarea independentă a Federaţiei Ruse, pentru a proteja tradiţiile şi valorile poporului rus'', a specificat preşedintele Belarus, în mesajul de felicitare.

Preşedintele Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, l-a felicitat şi el pe preşedintele rus Vladimir Putin, pe canalul său de Telegram, cu ocazia împlinirii celor 70 de ani, potrivit Gazeta, tittrează Rador. 

 

Citește mai departe

Politician rus, urmărit penal pentru înaltă trădare: Ar fi oferit asistenţă unor instituții NATO

 

Politicianul (din rândul opoziţiei, n.r.) şi jurnalistul Vladimir Kara-Murza din Rusia a fost acuzat de înaltă trădare, relatează postul de televiziune RT, citând o sursă care nu-şi divulgă identitatea.

Agenţia de presă TASS, citând surse din cadrul forţelor de ordine ruse, relatează că Vladimir Kara-Murza a fost acuzat de înaltă trădare.

'Joi, în prezenţa avocaţilor săi, Kara-Murza a fost acuzat de înaltă trădare, în temeiul Articolului 275 din Codul Penal al Federaţiei Ruse', a precizat sursa citată. Potrivit anchetatorilor, politicianul ar fi oferit asistenţă unor instituţii, organisme din ţările membre NATO, mulţi ani la rând, care era îndreptată împotriva securităţii Rusiei, primind în schimb pentru aceste servicii 30.000 de dolari pe lună, susţine RT TV.

Izvestia susţine că politicianul de opoziţie Kara-Murza ar fi oferit consultanţă ofiţerilor străini de informaţii, în timp ce continua să lucreze în interesul unei organizaţii 'indezirabile', Fundaţia Rusia Liberă.

În luna aprilie, Vladimir Kara-Murza a fost plasat într-un centru de arest preventiv într-un dosar penal privind difuzarea de ştiri false despre forţele armate ruse (Articolul 207.3 din Codul Penal al Federaţiei Ruse). Acesta a fost deschis din cauza unui discurs al politicianului, susţinut în Camera Reprezentanţilor din Arizona, din Statele Unite.

În luna iulie, un nou dosar penal a fost deschis împotriva politicianului din Rusia, în conformitate cu Articolul privind desfăşurarea de activităţi în cadrul unei organizaţii 'indezirabile' (Partea 1 a Articolului 284.1 din Codul Penal al Federaţiei Ruse)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel