Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vladimir Putin a enumerat condițiile pentru negocierile de pace în Ucraina
WhatsApp
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că va ordona o încetare imediată a focului de îndată ce Ucraina îşi va retrage trupele din cele patru regiuni anexate de Moscova în estul şi sudul ţării şi va renunţa la planurile de aderare la NATO, potrivit EFE şi Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin a făcut o declarație vineri, stabilind condițiile pentru o încetare imediată a focului în Ucraina. Putin a afirmat că va emite ordinul de încetare a focului atunci când Ucraina își retrage trupele din regiunile anexate de Rusia în estul și sudul țării și renunță oficial la planurile de aderare la NATO.

Rusia este pregătită de discuții 

 

"De îndată ce Kievul va anunţa că este pregătit pentru această decizie şi va iniţia o retragere reală a trupelor din aceste regiuni şi, de asemenea, va comunica în mod oficial renunţarea la planurile sale de a adera la NATO, va fi imediat emis din partea noastră un ordin de încetare a focului şi de începere a negocierilor", a declarat Putin în timp ce se adresa conducerii Ministerului de Externe, un discurs transmis în direct de posturile de televiziune oficiale.

Rusia este pregătită să garanteze retragerea în siguranţă a unităţilor ucrainene pentru a face aceasta, a declarat Putin, prezentând ceea ce a spus că ar fi condiţiile prealabile ale Rusiei pentru începerea negocierilor de pace cu Ucraina.

Rusia, a spus Putin, ar fi gata pentru astfel de discuţii chiar "mâine" dacă trupele ucrainene se vor retrage din regiunile Zaporojie, Herson (sud), Doneţk şi Luhansk (est) şi dacă Ucraina va renunţa la planurile sale de a adera la NATO.

Dacă Ucraina ar fi de acord cu aceste condiţii, Putin a spus că Rusia va înceta focul şi va începe negocierile, potrivit Reuters citat de Agepres. 

Liderul de la Kremlin a făcut aceste declaraţii într-un discurs rostit la Ministerul rus de Externe, în ajunul summitului din Elveţia, unde peste 90 de ţări şi organizaţii vor discuta sâmbătă şi duminică despre o posibilă cale de a se ajunge la pace în Ucraina. Rusia nu a fost invitată şi spune că această reuniune este o pierdere de timp.

-------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel