Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protestul îngrijitorilor din Grecia, împotriva vaccinării obligatorii. Au fost dispersaţi cu gaze lacrimogene: "Libertate!" - VIDEO
WhatsApp
Aproximativ 5.000 de manifestanţi au manifestat miercuri în Grecia, dintre care 3.000 în centrul Atenei, împotriva vaccinării obligatorii a îngrijitorilor şi a personalului din căminele de bătrâni, a estimat poliţia.
captura video

În ajunul votului din parlament asupra unui decret care ar face obligatorie vaccinarea împotriva COVID-19 pentru cele două categorii profesionale, manifestanţii au afişat pancarte pe care era scris 'Nu vaccinării obligatorii' şi 'Libertate', dar şi mari cruci ortodoxe inscripţionate şi drapele elene, potrivit unui fotograf şi videojurnalist al AFP.

Citeşte şi: PROTEST în Franţa. Manifestanţii au intrat în sediul unei primării. Se cere demisia preşedintelui Macron: "NU certificatului sanitar!" - VIDEO

Manifestaţia din centrul capitalei Greciei a fost marcată de tensiuni. Poliţia a folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de circa 120 de persoane cu cagule care aruncau cu proiectile.

La Salonic, al doilea oraş al ţării, numărul contestatarilor a fost de circa 2.000.

 

Măsuri de vaccinare a îngrijitorilor şi personalului din azile



Săptămâna trecută, premierul Kyriakos Mitsotakis a anunţat obligaţia ca îngrijitorii şi personalul din căminele de bătrâni să se vaccineze, sub ameninţarea că în caz contrar ar putea fi suspendaţi din muncă.

Angajaţii acestor centre pentru bătrâni vor trebui vaccinaţi cel târziu până la 16 august, iar îngrijitorii, până la 1 septembrie.

Guvernul grec a decis să ia măsuri pentru a încuraja cât mai multe persoane să se vaccineze în faţa răspândirii variantei Delta a coronavirusului, în contextul în care 99% dintre bolnavii intubaţi în spitale sunt persoane nevaccinate.

Peste 4,6 milioane de persoane au fost vaccinate cu ambele doze în Grecia, la o populaţie de 10,7 milioane de locuitori.

Însă răspândirea variantei Delta în ţară stârneşte îngrijorare. În numai două săptămâni, numărul de cazuri a trecut de la 800 la 3.000 pe zi.

Vezi video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel