Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protest în fața Ambasadei Norvegiei, sute de români revoltați!
WhatsApp
Drama unei familii de români din Norvegia a scos în stradă sute de persoane la București. Vezi motivul nemulțumirii!

 

Sute de persoane protestează față de acțiunile serviciului norvegian de protecție a copilului - Barnevernet - care a confiscat la propriu copiii unei familii din România care locuiește în Norvegia, pentru acuzații penibile, scrie stiripesurse.ro.

 

Protestul este legal organizat și are loc în fața Ambasadei Norvegiei la București.

 

”Prin acest protest în fața Ambasadei Norvegiei la Bucuresti dorim să atragem atenția asupra abuzurilor făcute de Barnevernet (Protectia Copilului din Norvegia) în cazul familiei Marius si Ruth Bodnariu si in cazul zecilor de familii ai caror copii au fost confiscati de catre aceasi institutie in ultimii ani. Norvegia, Europa si intreaga lume trebuie sa cunoasca dramele pe care Barnevernet le produce in randul familiilor prin abuzurile pe care le face. Autoritatile norvegiene trebuie sa primeasca acest mesaj si sa intervina institutional pentru a stopa metodele folosite de catre aceasta institutie de “protectie a copilului”, metode prin care distrug familia, deopotriva parintii si copiii.

 

În acest moment, copiii sunt tinuți nejustificat în trei familii surogat, iar în data de 15 Decembrie 2015, în urma unei intâlniri cu Barnevernet, parinșilor li s-a comunicat că autoritarea de protectie a copilului vrea să ii cunoasca mai bine si sa-i consilieze abia in luna Februarie 2016, dar ca in acelasi timp demareaza procedura de adoptie pentru toti cei 5 copii ai familiei.”, susțin organizatorii protestului.

 

Într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe publicat astăzi, se arată că:

 

”Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Oslo, cunoaşte şi monitorizează cu atenție situația familiei cetățeanului român ai cărui cinci copii minori au fost preluaţi de către autorităţile de protecție a copilului din Norvegia.

 

În acest sens, misiunea diplomatică română la Oslo s-a aflat în contact permanent cu familia în cauză pentru acordarea de sprijin și asistență consulară. De asemenea, Ambasada a întreprins demersuri relevante pe lângă oficiali din Ministerul norvegian al Afacerilor Externe și din Parlamentul Norvegiei.

 

Părinții minorilor au angajat pe cont propriu un avocat specializat în soluţionarea unor astfel de cazuri, care îi reprezintă în cadrul procedurilor judiciare aflate pe rolul instanțelor locale competente, având ca obiect exercitarea autorității părintești asupra celor 5 copii.

 

În România, Ministerul Afacerilor Externe a informat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie despre acest caz şi a organizat consultări interinstituţionale pentru evaluarea posibilităţilor de sprijin şi intervenţie la nivel bilateral.

 

Având în vedere solicitarea expresă a familiei în cauză de a se evita mediatizarea detaliilor cazului, MAE nu este în măsură să ofere informații suplimentare.

 

Ambasada României la Oslo urmărește îndeaproape evoluția cazului şi este pregătită în continuare să ofere asistență consulară necesară, în limitele competențelor legale și cu respectarea cadrului legislativ norvegian, care cuprinde dispoziții și norme procedurale specifice, diferite de legea română, în ceea ce privește domeniul protecției drepturilor copilului.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel