Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PROSTIE sau TUPEU? Au încercat să înșele Banca Națională a Danemarcei!
WhatsApp
Doi români au ajuns în arestul poliţiei daneze după ce au încercat să schimbe la Banca Naţională o pungă cu bancnote false.

 

Doi români de 20 şi 42 de ani au ajuns în arestul poliţiei daneze după ce au încercat să schimbe la Banca Naţională 22 de bancnote false.

 

Potrivit declaraţiilor susţinute în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi, cei doi au găsit bancnotele într-o pungă, în zona Christiania, cunoscută în capitala daneză ca loc in care se pot cumpăra „la liber” diverse droguri uşoare si etnobotanice. Ulterior, au mers la o bancă comercială pentru a le schimba însă angajaţii sucursalei au observat că ceva este în neregulă cu banii şi le-au cerut să meargă la Banca Naţională.


O dată ajunşi acolo, cei doi nu au mai putut ieşi deoarece personalul a blocat uşile instituţiei şi a chemat poliţia. Banca Națională a Danemarcei este o adevărată fortăreață. Nici cel mai experimentat sau tupeist hoț nu și-ar permite să-i treacă pragul! Românii noștri s-au dovedit, însă, neînfricați. Au crezut că pot intra cu punga de bancnote murdare și ieși... cu bani curați.

 

sediul Băncii Naționale din Copenhaga 


Judecătorul de drepturi şi libertăţi nu s-a lăsat convins de afirmaţiile celor doi care s-au declarat nevinovaţi şi a decis reţinerea acestora timp de şapte zile după ce procurorii au adus dovezi conform cărora seriile bancnotelor aduse de români pentru a fi schimbate erau identice cu cele utilizate în alte cazuri de trafic de bani anchetate de poliţiştii nord irlandezi.


Cei doi români şi-au petrecut revelionul în arestul poliţiei din  Copenhaga şi urmează să ajungă din nou în faţa instanţei de judecată pentru a decide dacă vor fi reţinuţi în continuare sau nu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel