Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prognoză meteo România, 6 - 19 mai 2024. Vreme schimbătoare: frig, urmat de temperaturi de 28 de grade
WhatsApp
Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade Celsius, conform prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 6 - 19 mai 2024.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni aduce schimbări semnificative în majoritatea regiunilor din țară. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză ce indică o răcire a vremii în prima parte a intervalului, urmată de o încălzire treptată în a doua jumătate a perioadei menționate.

Prognoză meteo România, 6 - 19 mai 2024 

 

În Banat, primele zile vor fi calde, cu temperaturi diurne în jurul a 26 de grade Celsius. Totuși, începând cu mijlocul săptămânii viitoare, se anunță o răcire accentuată, cu maxime ce vor oscila între 19 și 20 de grade Celsius. Ulterior, spre finalul intervalului, temperaturile vor crește ușor, atingând aproximativ 28 de grade Celsius. Se preconizează și precipitații în zilele de 9 și 10 mai, iar ploi locale vor fi posibile în restul perioadei, în special în după-amiezi.

În Crișana, condițiile meteorologice vor fi similare, cu o ușoară răcire a vremii începând din a doua parte a primei săptămâni, urmată de o încălzire spre finalul intervalului. Ploile vor fi prezente, în special în după-amiezi, începând cu ziua de 7 mai și continuând în zilele de 8 și 9 mai.

În Transilvania, se anunță o perioadă mai rece în jurul zilelor de 8, 9 și 10 mai, când temperaturile vor scădea semnificativ, ajungând la 16-18 grade Celsius. Ulterior, temperaturile vor reveni la valori mai apropiate de normalul climatologic, iar spre finalul perioadei se vor încălzi din nou.

În restul regiunilor țării, inclusiv în Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, se prognozează aceleași tendințe generale în ceea ce privește temperatura și precipitațiile, cu variații regionale specifice.

Pentru zonele montane, se așteaptă temperaturi mai scăzute în primele zile, urmate de o răcire accentuată în a doua parte a primei săptămâni. Ulterior, spre finalul intervalului, temperaturile vor crește ușor.

Prognoza meteo a fost elaborată pe baza datelor furnizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia, conform precizărilor ANM, relatează Agerpres. 

---------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel