Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Produsele din România, aproape la fel de scumpe ca în Elveția. Părerea unei românce: „Prețurile nu mi s-au părut atât de departe de România”
WhatsApp
O tânără româncă, Anda Rotta, care s-a mutat recent în Elveția, a împărtășit experiența sa de a face cumpărături într-un supermarket elvețian, atrăgând atenția pe TikTok. 
Produsele din România, aproape la fel de scumpe ca în Elveția. Părerea unei românce: „Prețurile nu mi s-au părut atât de departe de România” / Lidl: Un mix de reduceri
La Lidl, reducerile sunt aplicate de obicei dimineața devreme și din nou câtev

Anda a explicat cum, deși era îngrijorată de costurile ridicate din această țară, cumpărăturile sale în valoare de 50 de franci elvețieni (aproximativ 250 de lei) au fost mai accesibile decât se aștepta. Acesta a fost unul dintre primele momente în care tânăra a făcut cumpărături de la un supermarket elvețian, iar experiența sa a adus o perspectivă nouă asupra prețurilor din Elveția comparativ cu România.

Anda și-a început povestea cu o mărturisire: „Când am venit aici, toată lumea spunea că Elveția va fi o țară extrem de scumpă și așteptările mele au fost foarte negativiste, foarte pesimiste”. Cu toate acestea, după ce și-a făcut cumpărăturile, impresiile sale s-au schimbat.

„Sincer, la majoritatea lucrurilor, prețurile nu mi s-au părut atât de departe de cele din România”, spune ea.

Ea a explicat că a cumpărat preponderent produse preambalate, deoarece era prima sa experiență într-un supermarket elvețian și a optat pentru confortul oferit de self-scanner.

 

Ce poți cumpăra de 250 de lei dintr-un supermarket din Elveția

 

Printre produsele achiziționate de Anda se numără o gamă variată de fructe și legume: „Am luat 500 de grame de smochine, 250 de grame de zmeurică – ador zmeurica – și 300 de grame de ciuperci champignon”, a detaliat ea. De asemenea, a adăugat două pungi de usturoi, menționând că urma să prepare o supă cremă de usturoi. Printre celelalte achiziții se numără și piersici plate, aproximativ jumătate de kilogram pentru 1,85 franci (echivalentul a 9,25 lei), și 200 de grame de morcovi, cunoscuți sub denumirea de „baby carrots”.

Anda a observat și prețurile la unt, comparându-le cu cele din România. „La unt m-am uitat specific, pentru că țin minte că în România mi se părea că e foarte scump și a fost 4,50 franci, deci echivalentul a 22 de lei”, a spus ea. Tânăra a mai adăugat trei pachete de smântână de gătit, busuioc proaspăt și bacon în coșul său de cumpărături.

Pe lângă aceste produse, Anda a achiziționat și două caserole cu piept de pui, fiecare la prețul de 12 euro, ceea ce reprezintă aproximativ 60 de lei pe bucată. Totuși, cel mai surprinzător pentru ea a fost prețul la sarea de mare: „Mi s-a părut foarte scumpă față de România. A fost 2,50 franci, adică aproape 15 lei”, a spus ea.

Pe lângă aceste produse, Anda a mai cumpărat și 1,5 kilograme de cartofi. „Cam toate astea au fost undeva între 200 și 250 de lei”, a explicat ea, concluzionând că prețurile nu i s-au părut la fel de ridicate pe cât se aștepta.

Anda și-a exprimat surprinderea plăcută față de această experiență, subliniind că a fost speriată să meargă la cumpărături în Elveția, datorită avertismentelor primite despre costurile ridicate. „Am rămas cumva plăcut surprinsă pentru că eram foarte speriată să merg la cumpărături aici”, a concluzionat ea.

 

@andanciu9

Ieftin/scump? Eu am fost placut surprinsa dupa toate povestiile horror pe care le-am auzit.

♬ original sound - Anda Rotta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel