Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Producătorii de alimente din Marea Britanie pot înlocui uleiul de floarea soarelui, după întreruperea exporturilor din Ucraina
WhatsApp
Producătorii de alimente din Marea Britanie pot înlocui uleiul de floarea soarelui cu uleiuri vegetale alternative, precum ulei de palmier rafinat sau ulei de cocos, pentru a putea rezolva un deficit de aprovizionare provocat de războiul din Ucraina, a anunţat, vineri, Autoritatea de reglementare în domeniul alimentar din Marea Britanie.
Ulei de floarea soarelui numai de la 18 ani

Companiile au probleme în a face rost de ulei alimentar care este utilizat într-o gamă largă de produse de la alimente şi până la săpun şi cosmetice, după ce piaţa de ulei de floarea soarelui din Ucraina, cea mai mare din lume, a fost blocată ca urmare a invaziei ruseşti, relatează Digi24. În paralel, Indonezia, care este responsabilă pentru aproximativ o treime din livrările mondiale de ulei comestibil, tocmai a interzis exporturile de ulei de palmier.

U.K. Food Standards Agency a decis să permită companiilor producătoare de alimente să folosească ulei de palmier rafinat, ulei de cocos şi ulei de soia în locul uleiului de floarea soarelui, însă producătorii trebuie să ofere informaţii corecte pe etichetă cât mai rapid posibil. Autoritatea a făcut deja acelaşi lucru pentru uleiul de rapiţă.

 

Mai multe supermarketuri din Marea Britanie au decis să raționalizeze cantitatea de ulei

 

Pentru că aprovizionarea este afectată de războiul din Ucraina, mai multe supermarketuri din Marea Britanie au decis să raționalizeze cantitatea de ulei de gătit pe care o pot cumpăra clienții.

Franţa a decis şi ea să permită companiilor să solicite permisiunea de a modifica reţetele, fără a modifica şi etichetele, pentru o perioadă de până la şase luni. Companiile care fac publicitate produselor lor că nu conţin ulei de palmier sau organisme modificate genetic vor trebui să modifice informaţiile de pe etichetă dacă acest lucru nu mai este valabil, a informat Ministerul Agriculturii într-un comunicat de presă publicat vineri.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel