Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Probleme la plățile cu cardul pe întreg teritoriul Germaniei
WhatsApp
Germania întâmpină probleme cu plățile cu cardul, cauzate de o defecțiune la furnizorul de servicii IT First Data. Din cauza incidentului, utilizatorii au fost nevoiți să utilizeze numerar pentru tranzacții, iar problemele au afectat și retragerile de numerar de la ATM-uri. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: unsplash.com

Joi, pe întreg teritoriul Germaniei au fost raportate probleme majore cu plățile cu cardul, din cauza unei defecțiuni la un furnizor de servicii IT. Ca urmare, utilizatorii au fost nevoiți să recurgă la numerar pentru a achiziționa bunuri, informează DPA.

Începând cu dimineața zilei de joi, cardurile de debit și de credit au fost afectate, iar problemele au fost extinse și la retragerile de numerar de la ATM-uri. German Banking Industry Committee a confirmat că dificultăți au fost întâmpinate și în utilizarea cardurilor germane de credit și debit în afaceri internaționale.

În prezent, ipoteza unui atac cibernetic a fost exclusă, conform unui purtător de cuvânt al Asociației industriei bancare. Perturbările sunt cauzate de problemele întâmpinate de First Data, un furnizor de servicii IT deținut de grupul american Fiserv. Compania lucrează pentru remedierea situației și va informa clienții cât mai curând posibil.

Oficiul Federal German pentru Securitatea Informațiilor (BSI) a confirmat că este la curent cu „perturbările în plățile cu cardul la diferite instituții financiare” și că se află în contact cu cei afectați și cu autoritățile relevante. BSI a adăugat că analizează în prezent natura și amploarea perturbării.

"Analizăm în prezent faptele precum şi natura şi amploarea perturbării", a precizat BSI citat de Agerpres. 

----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel