Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prinţul Philip al Marii Britanii va fi înmormântat astăzi. Doar 30 de persoane participă la slujbă
Prinţul Philip al Marii Britanii va fi condus astăzi pe ultimul drum. Soțul Reginei Elisabeta a murit vinerea trecută, la 99 de ani.

Prinții William și Harry nu vor sta unul lângă altul mâine, la funeraliile bunicului lor, prințul Philip, pentru ca nu cumva să apară momente stânjenitoare din cauza recentelor tensiuni din familie.

Vor fi doar 30 de participanţi la slujba de înmormântare, între care cei patru copii și nepoţii, dar şi trei rude ale prințului din Germania. Toți vor purta măști, vor păstra între ei distanţa de siguranţă sanitară și nu vor intona imnuri în cursul slujbei, aşa cum prevăd normele de sănătate publică, din cauza pandemiei.

Venit să-şi sprijine mama în ultimele ore ale despărţirii de parterenul ei de-o viaţă, prinţul de Walles a intrat pe porţile domeniului Windsor chiar în timp ce un regiment călare făcea ultimele repetiţii în vederea ceremoniilor de sâmbătă.

 

Toţi membrii familiei regale, îmbrăcaţi în haine civile

 

Flancat de prieteni apropiaţi ai ducelui de Edinburgh şi de reprezentanţi ai Marinei şi Aviaţiei Regale, sicriul prinţului Philip va fi transferat din castel până la capelă Saint George cu un automobil Land Rover personalizat. Chiar soţul reginei a participat la realizarea designului special al acestuia.

Prinţii Charles, Andrew, Edward, prinţesa Anne, dar şi nepoţii ducelui de Edinsburgh, prinţii William şi Harry, vor urma pe jos maşina mortuară. Regina nu va particcipa la procesiune, ci va parcurge distanţa într-o maşină.

Ca să elimine orice diferenţă între William şi Harry, regina Elisabeta a II-a a decis ca toţi membrii familiei regale să fie îmbrăcaţi în haine civile.

 

„Îi vom vedea pe prinţii Harry şi William la funeralii”

 

„A fost cel bun compromis, dar e păcat, ţinând seama că Prinţul Philip a avut o carieră glorioasă în Marina Regală”, a precizat Sarah Gristwood, istoric, potrivit Știrile PRO TV.

„Îi vom vedea pe prinţii Harry şi William la funeralii, dar nu vor fi chiar unul lângă altul, ci în linie, separaţi de Peter Phillips, vărul lor”, a declarat Max Foster, corespondent CNN.

Pe de altă parte, mai scrie presa, regina va avea un moment în care va fi singură alături de soţul mult iubit înainte de a se alătura procesiunii funebre.

„Este o mare atenţie, aici, asupra reginei, care a ţinut să aibă un ultim moment personal, când să fie singură alături de cel care i-a fost soţ timp de 73 de ani”, susține Max Foster, corespondent CNN.

 

Legătura lui specială cu armata

 

Ducele de Edinburgh şi-a plănuit cu precizie militară funeraliile menite să arate legătura lui specială cu armata.

„Va fi evenimentul pe care şi l-ar fi dorit ducele: măsurat, ordonat, disciplinat, cel mai bun omagiu pe care i l-ar fi putut aduce forţele armate”, precizează Alastair Bruce, comentator Sky News.

Conform Palatului Buckingham, regina a avut de luat „unele decizii foarte dificile” pentru selectarea celor care vor lua parte la funeralii. De pe „listă scurtă” lipsesc stră-nepoţii, incluzându-i aici pe prinţul George şi prinţesa Charlotte. S-a făcut, în schimb, loc pentru trei rude din Germania ale ducelui.

„Când s-a căsătorit cu prinţesa Elizabeta, s-a avut grijă ca Philip să fie prezentat cât mai britanic cu putinţă. A renunţat la cetăţenia greacă, la religia ortodoxă. Surorile lui nici n-au putut veni la nuntă, pentru că războiul abia se terminase şi ele erau căsătorite cu prinţi germani. Dar e limpede că, spre sfârşitul vieţii, ducele a vrut să reînnoade legăturile cu familia lui”, spune Sarah Gristwood, istoric.

„Este multă atenţie asupra tensiunilor din familia regală. Însă, aşa cum subliniază Palatul, aici nu este vorba despre tensiunile din familie. Funeraliile înseamnă doliu, dar şi o celebrare a vieţii îndelungate a prinţului Philip, o privire către multele lui asocieri militare, care vor fi reflectate în ceremonie, la fel ca întreprinderile caritabile pe care le-a patronat”, a precizat Max Foster, corespondent CNN.

 

[citeste si]

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCNews.ro
6 mai 2021, 20:19
DCMedical.ro
6 mai 2021, 15:42
DCBusiness.ro
6 mai 2021, 23:08
DefenseRomania.ro
6 mai 2021, 22:19
DCBusiness.ro
6 mai 2021, 23:08
DefenseRomania.ro
6 mai 2021, 22:19
DCNews.ro
6 mai 2021, 20:19
DCMedical.ro
6 mai 2021, 15:42
Spectacola.ro
6 mai 2021, 19:40
Spectacola.ro
6 mai 2021, 19:40