Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prințul Charles, aproape de români. Ce a făcut moștenitorul la tron
WhatsApp
Prinţul Charles a vizitat, joi, 24 mai, sediul Institutului Cultural Român din Londra. Moștenitorul tronului Regatului Unit a admirat expoziţia de acuarele asociată volumului bibliofil "Transylvania Florilegium", care celebrează unicitatea şi diversitatea a patrimoniului natural românesc, şi a participat la lansarea albumului omonim, apărut în condiţii de lux la Editura Addison Publications. 

Prinţul Charles a fost întâmpinat de Dan Mihalache, ambasadorul României în Regatul Unit, de Liliana Ţuroiu, preşedintele Institutului Cultural Român şi de Dorian Branea, directorul ICR Londra. Acestora li s-au alăturat Sir Nicholas Pearson şi Lady Henrietta Pearson, iniţiatorii expoziţiei şi albumului, informează ICR, citat de Agerpres. 

Liliana Ţuroiu a discutat cu înaltul oaspete despre implicarea instituţiei pe care o conduce în multiplele proiecte de conservare a patrimoniului pe care Prinţul Charles le derulează în România prin intermediul Fundaţiei "Prinţul de Wales". De asemenea, preşedintele ICR a folosit acest prilej pentru a-i mulţumi moştenitorului coroanei britanice că a acceptat ca Fundaţia 'Prinţul de Wales' din România să devină unul dintre partenerii Institutului Cultural Român în derularea programului de celebrare a Centenarului Marii Uniri, mai precizează ICR.

Prințul Charles, delectare cu produse românești

După vizitarea expoziţiei şi examinarea albumului, ambele realizate la sugestia şi cu susţinerea sa, Prinţul Charles, "un adept al metodelor tradiţionale de exploatare a resurselor naturale, s-a delectat cu o mică expoziţie culinară cu produse bio şi artizanale româneşti propusă de chef-ii Restaurantului Musiu din Timişoara, recent inclus în prima ediţie a Ghidului Gault & Millau România, şi a degustat o Crâmpoşie Selecţionată de la cunoscuta casă de vinuri Avincis din Drăgăşani", mai arată ICR.

La final, înaltul oaspete a primit în dar din partea preşedintelui ICR un album şi o operă de artă creată special de artistul Mihai Ţopescu, iar din partea ambasadorului României un stilou inspirat de creatorul acestui instrument de scris, românul Petrache Poenaru. 

Cu această ocazie, aminteşte ICR, Prinţul Charles a vizitat pentru a doua oară sediul londonez al Institutului Cultural Român, după ce, în anul 2014, a acceptat invitaţia de a participa la vernisajul unei expoziţii de peisaje transilvane, care a fost realizată, la fel ca "Transylvania Florilegium", la propunerea şi cu sprijinul său. Cu prilejul vizitei de acum patru ani, moştenitorul coroanei britanice a păşit pentru prima dată într-o misiune diplomatică românească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel