Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primul caz de coronavirus din Franţa ar fi apărut la sfârşitul lunii decembrie
WhatsApp
Medici francezi sunt de părere că noul coronavirus circula deja în ţară la sfârşitul lunii decembrie. Această concluzie a fost trasă după ce ulterior a fost diagnosticat un pacient care fusese internat într-un spital din regiunea Paris la 27 decembrie, relatează luni EFE.

Yves Cohen, responsabilul de terapie intensivă la spitalele Avicenne de Bobigny şi Jean Verdier de Bondy, a dezvăluit într-un interviu acordat luni postului de radio France Info că acest caz a fost descoperit într-o evaluare retrospectivă a testelor de tip PCR, efectuate asupra a 24 de pacienţi internaţi în decembrie şi ianuarie cu pneumonie.

Unui pacient internat la spitalul Jean Verdier i-au fost prelevate probe PCR, care au fost de abia acum analizate şi care au ieşit pozitive la COVID-19.

Citeşte şi: Franţa NU va impune carantină pentru cetăţenii care vin din UE, spaţiul Schengen sau Regatul Unit

Bărbatul, care nu efectuase călătorii ce ar fi emis ipoteza contagierii în străinătate, a fost bolnav timp de 15 zile, iar cei doi fii şi soţia au fost de asemenea contagiaţi.

Acest lucru presupune că soţia, fiind asimptomatică, putea fi la originea contagierii întregii familii. Mai ales că ea lucra la pescăria unui supermarket, în rândul căreia există un mare număr de clienţi chinezi.

Concluziile urmează să fie publicate într-o revistă de specialitate săptămâna viitoare.

Citeşte şi: Coronavirus: Numărul îmbolnăvirilor şi deceselor din Franţa, în continuă scădere

Agenţia Regională de Sănătate Ile-de-France va analiza această ipoteză ce pare să confirme teoria că noul coronavirus circula deja în Franţa înainte de înregistrarea primelor cazuri, consemnate oficial la 24 ianuarie.

Este vorba de un francez de origine chineză şi de doi turişti chinezi care trecuseră prin oraşul Wuhan, unde a izbucnit focarul pandemiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel