Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primarul unui oraș din Ucraina a fost răpit. I s-a pus o pungă pe cap și a fost luat din clădire 
WhatsApp
Primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, a fost răpit vineri seara, a declarat Anton Gerașcenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei

Potrivit lui Gerașcenko, primarul Ivan Fedorov a refuzat să coopereze cu invadatorii.

Ivan Fedorov ar fi fost răpit de soldați ruși.

Consilierul ministerului de Interne a fost primul care a vorbit public despre răpirea primarului.

Acesta spune că zece persoane au intrat în centrul de criză, i-au pus o pungă pe cap edilului și l-au luat „spre o direcție necunoscută”, relatează Mediafax.

Ucraina acuză Rusia că a omorât mai mulți civili decât militari

 

Forţele ruse care au invadat Ucraina au ucis mai mulţi civili ucraineni decât soldaţi, a declarat vineri ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, potrivit Reuters.

"Vreau ca acest lucru să se audă nu doar la Kiev, ci în întreaga lume", a afirmat Reznikov, care a adăugat că forţele ruse bombardează şcoli, spitale şi maternităţi.

"Moscova nu apără pe nimeni în Ucraina, aşa cum pretinde. Ea doar distruge. Ei (ruşii) nu sunt capabili să lupte cu armata noastră, cu gărzile noastre naţionale şi cu apărarea noastră teritorială. De aceea îi atacă pe cei mai vulnerabili. Ne vom răzbuna pentru fiecare ucrainean", a declarat Oleksii Reznikov, citat de Liganews.

În acelaşi timp, primarul din Harkov, Ihor Terehov, a declarat vineri, într-un interviu televizat, că oraşul, situat în estul Ucrainei, este supus unui bombardament permanent din partea forţelor ruse.

"Până astăzi, 48 de şcoli (din oraş) au fost distruse", a afirmat primarul.

Populaţia oraşului pe timp de pace era de 1,4 milioane de locuitori.

Totodată, guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Sinegubov, a acuzat forţele ruse că au lovit un spital psihiatric din apropierea oraşului Izium şi că la acel moment în unitatea spitalicească se aflau 330 de persoane, dintre care unele în cărucioare cu rotile sau imobilizate la pat, iar alte 73 fuseseră evacuate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel