Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prima ţară din Europa care îşi redobândeşte "libertatea". Categoria de cetăţeni care încă trebuie să respecte restricţiile
WhatsApp
Ungaria a reuşit să blocheze al treilea val al pandemiei cu noul coronavirus datorită campaniei sale de vaccinare şi a devenit prima ţară din Europa care îşi "redobândeşte libertatea", a susţinut joi şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, relatează MTI.

Gulyas a afirmat în cadrul conferinţei de presă săptămânale că în ultimele patru săptămâni au fost administrate aproape 2 milioane de prime doze de vaccin anti-COVID-19, procentul populaţiei adulte inoculate ajungând la 53%, iar ca urmare procesul de redeschidere a ţării va continua şi ungurii cu certificate de imunitate pot avea din nou acces la serviciile suspendate în martie.

El a menţionat că restricţiile legate de coronavirus "vor fi menţinute cu siguranţă" pentru cei fără certificate de imunitate până în luna august.

Aceste certificate vor continua să fie solicitate pentru a lua parte la concerte şi festivaluri, la folosirea serviciilor de catering sau hoteliere sau pentru a participa la evenimente sportive "pe parcursul următoarelor luni".

Gergely Gulyas a mai spus între altele că cetăţenii Ungariei care se întorc din alte ţări nu vor mai fi obligaţi să se izoleze dacă deţin certificat de imunitate, precizând că această măsură se referă şi la minorii care îi însoţesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel