Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prim-ministrul ucrainean despre situația din Mariupol: „Cea mai mare catastrofă umanitară” 
WhatsApp
Prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal a numit situația din Mariupol „cea mai mare catastrofă umanitară” și poate cea mai gravă catastrofă a secolului, în condițiile în care orașul port din sud-estul țării se confruntă cu bombardamente constante din partea forțelor rusești, scrie CNN.
Prim-ministrul ucrainean despre situația din Mariupo Cea mai mare catastrofă umanitara.

Vorbind la o conferință de presă la Washington vineri, Shmyhal a spus că mii de oameni au murit în Mariupol, adăugând: „Vom vedea atrocitățile teribile atunci (orașul - n.r.) când va fi eliberat de ruși”".

El a spus că trupele rusești „distrug absolut totul”, inclusiv adăposturile în care stau civilii.

Se estimează că aproximativ 100.000 de persoane au rămas blocate în Mariupol de când a fost înconjurat de forțele rusești la 1 martie, potrivit oficialilor ucraineni. Oficialii ucraineni susțin că peste 20.000 de persoane din oraș au murit în timpul asaltului.

CNN nu poate identifica aceste cifre în mod independent, deoarece nu este disponibil un bilanț cert al morților în urma săptămânilor de bombardamente intense.

Vineri, Shmyhal a declarat că civili, inclusiv femei și copii, se ascund la uzina siderurgică Azovstal, ultimul bastion al apărătorilor ucraineni în interiorul orașului. El a spus că armata rusă încă înconjoară zona, iar Ucraina vorbește cu partenerii pentru a negocia un coridor de evacuare.

De asemenea, el a făcut apel la ambasadorii din toate țările, inclusiv din Statele Unite, să se întoarcă la ambasadele lor din Kiev.

 

O nouă groapă comună, descoperită lângă Mariupol. Oficial ucrainean: „E un cimitir comun al locuitorilor uciși”

 

O nouă groapă comună a fost semnalată în apropiere de Mariupol, a declarat, vineri, consilierul primarului orașului, Petro Andriușcenko, citat de BBC.

Andryushchenko a declarat pe Telegram că oficialii au primit informații despre un „cimitir comun al locuitorilor uciși din Mariupol, în încercarea de a ascunde urmele crimelor de război”.

BBC nu a reușit să confirme în mod independent afirmația. Andryushchenko le-a cerut jurnaliștilor să găsească fotografii ale cimitirului pe imagini din satelit, spunând că acesta se află în districtul Livoberezhni, în apropierea cimitirului din satul Vinohradne.

El a adăugat: „Acest lucru dovedește încă o dată că ocupanții colectează și îngroapă sau incinerează morții locuitorilor din Mariupol în fiecare district al orașului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel