Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prietena Ștefaniei, mama care și-a pierdut viața în incendiul din Bologna. ”Nu știu cum o să-i spun fiicei mele”
WhatsApp
Eleonora, una dintre prietenele Ștefaniei, mama care și-a pierdut viața în incendiul din Bologna, a făcut declarații cu privire la tragedie. ”Am izbucnit în plâns” 
Sursă foto: ilrestodelcarlino.it

Eleonora Lupică a povestit cum s-a repezit pe via Bertocchi, aflând de incendiul în urma unui apel de la mama sa. 

Fetele lor erau cele mai bune prietene

 

„M-a sunat mama să-mi spună despre un incendiu în apropierea casei mele. Mi-a spus adresa exactă și faptul că o mamă și cei trei copii și-au pierdut viața. Eram pe șoseaua de centură în acel moment, am izbucnit în plâns și am fugit spre apartamentul Ștefaniei”, a povestit Eleonora. 

Citește și: Trei copii români au murit în Italia, într-un incendiu la Bologna. Mama, dusă la spital în stare gravă. Update

Eleonora și Ștefania s-au împrietenit datorită fiicelor lor, care mergeau la aceeași școală. Cele două s-au cunoscut acum câțiva ani, când Ștefania era însărcinată cu gemenii. Fiicele celor două erau cele mai bune prietene. 

„Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Fetița de șase ani a fost cea mai bună prietenă a fiicei mele. Nu știu cum îi voi spune toate astea. Sunt devastată (..) Ștefania a fost unul dintre acei oameni pe care ți-ai dori să-i ai alături pentru totdeauna, a fost o fată specială, cu inima bună.”, spune femeia. 

Tragedia a adus durere și în sufletelor foștilor vecini din Tivoli. ”Niște oameni minunați”

 

Înainte de a se muta în Bologna, se pare că familia locuia în Tivoli, iar vestea tragică a adus multă tristețe printre vecinii de odinioară. 

În urma incendiului care a învăluit apartamentul lor din Bologna, vecinii din Tivoli sunt în stare de șoc, amintindu-și cu nostalgie de vremurile fericite petrecute împreună. În acea comunitate, familia era apreciată și iubită pentru caracterul lor amabil și pentru contribuția lor în comunitate. 

„Am găsit puterea să-l sun pe tatăl familiei și am găsit un om distrus de durere, disperat (..)  El și soția lui, doi oameni minunați, politicoși, rezervați, de mare ajutor (..)  Atunci s-a născut prima fiică, mare sărbătoare și fericire, o fetiță foarte dulce , nu putea fi altfel cu o mamă atât de atentă și afectuoasă și un tată foarte politicos și iubitor mai ales pentru familie”, a povestit Luigi Napoleone , unul dintre vecini din Tivoli.

„A lucrat într-un depozit de construcții unde și acolo „era apreciat pentru corectitudinea, profesionalismul și educația sa. Decizia de a se muta la Bologna a fost luată pentru a se apropia de familia Ștefaniei și a existat și perspectiva unui loc de muncă mai stabil și mai profitabil pentru soțul ei. Despărțirea a venit acum un an, niciunul dintre vechii prieteni nu și-a imaginat-o", a conchis Luigi. 

 

------------------------------------------------------------------------

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel