Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Preşedintele Iohannis a discutat cu ministrul de Interne spaniol despre aderarea României la Schengen
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, joi, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de Interne al Regatului Spaniei, Fernando Grande-Marlaska Gomez, aflat în vizită oficială la Bucureşti, un subiect de discuţie fiind aderarea României la spaţiul Schengen.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, vizita în România a ministrului de Interne spaniol are loc în contextul relaţiei "excelente" de cooperare dintre cele două ţări, cu obiectivul dezvoltării în continuare a dialogului pe linie de Afaceri interne şi cooperare poliţienească, precum şi în perspectiva preluării de către Spania a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în a doua jumătate a acestui an.

Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat cadrul pozitiv al relaţiei bilaterale dintre România şi Spania, în acest an aniversându-se zece ani de la ridicarea acesteia la nivel de Parteneriat strategic, precum şi cooperarea excelentă în plan bilateral, european şi al NATO. Şeful statului a transmis mulţumiri autorităţilor spaniole pentru sprijinul deschis arătat comunităţii româneşti din Spania.

În contextul deţinerii de către Spania a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene în semestrul al doilea al acestui an, preşedintele Iohannis a exprimat sprijinul României pentru priorităţile acesteia şi a reiterat deschiderea ţării noastre de a colabora îndeaproape pentru avansarea agendei europene şi depăşirea cu succes a provocărilor actuale.

"Preşedintele României a discutat despre obiectivul ţării noastre de a finaliza cu succes aderarea la spaţiul Schengen în acest an, adresând mulţumiri pentru sprijinul constant şi necondiţionat acordat de Spania pentru aderarea României. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a reafirmat interesul ţării noastre de a se implica activ în identificarea unor soluţii în plan european cu privire la gestionarea migraţiei", informează Administraţia Prezidenţială.

Ministrul Fernando Grande-Marlaska Gomez a subliniat excelenta cooperare între cele două ţări în domeniul Afacerilor interne şi a exprimat aprecierea pentru deschiderea României de a sprijini viitoarea Preşedinţie spaniolă a Consiliului UE în avansarea unor dosare importante în domeniul migraţiei şi azilului, al cooperării poliţieneşti, al luptei împotriva traficului de persoane, securităţii etc.

Oficialul spaniol a arătat, de asemenea, că aderarea României la spaţiul Schengen este în interesul întregii Uniuni Europene, contribuind la consolidarea securităţii spaţiului european, menţionând că va susţine în continuare activ acest obiectiv, inclusiv pe durata exercitării mandatului de Preşedinţie a Consiliului UE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel