Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Presă. Trump ar fi ascuns informații despre întâlnirile cu PUTIN
WhatsApp
Cotidianul The Washington Post a relatat sâmbătă că nu există înscrisuri detaliate ale celor cinci întrevederi pe care preşedintele american Donald Trump le-a avut cu omologul său rus Vladimir Putin, transmite duminică CNN, potrivit agerpres.

The Washington Post, care citează oficialităţi americane, menţionează că Trump a făcut tot ce a fost omeneşte posibil pentru ca detaliile convorbirilor sale cu Putin să nu se afle.

Actuale şi foste oficialităţi americane au declarat ziarului citat că eforturile lui Trump în acest sens includ confiscarea notiţelor luate de interpretul său şi interdicţia impusă unor oficialităţi de a discuta detaliile întrevederilor cu alţi responsabili ai administraţiei sale.

Potrivit CNN, The Washington Post remarcă faptul că acest comportament al lui Trump nu este unul deloc obişnuit, raportat la standardele impuse de foşti preşedinţi americani.

Într-una dintre situaţii, după o întrevedere pe care Trump a avut-o cu Putin la Hamburg (Germania) în 2017, la care a fost prezent şi secretarul de stat de la acea vreme, Rex Tillerson, un consilier al Casei Albe şi o înaltă oficialitate de la Departamentul de Stat au căutat să afle informaţii suplimentare de la interpretul lui Trump, dincolo de ceea ce le pusese la dispoziţie Tillerson. În acel moment - scrie The Washington Post - oficialităţile americane au devenit conştiente de eforturile lui Trump.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat ziarului american că administraţia Trump a căutat ''să amelioreze relaţiile cu Rusia'' după ce administraţia fostului preşedinte democrat Barack Obama ''a urmărit o politică viciată de 'resetare' care a mimat implicarea de dragul implicării''. Potrivit The Washington Post, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a adăugat că administraţia Trump ''a impus noi sancţiuni importante ca răspuns la activităţile maligne ale Rusiei''.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel