Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Presa italiană, despre spitalul groazei din România: "O imagine nedemnă pentru o ţară a Uniunii Europene"
WhatsApp
O imagine nedemnă pentru o țară a Uniunii Europene, notează site-ul italian Leggo.it, comentând imaginile de la spitalul din Reşiţa, care au devenit virale pe internet.

"Sunt indecente unei societăți moderne", mai notează publicaţia.

"Un adevărat scandal care scoate în evidență starea de abandon a secției Covid cu pacienții lăsați în voia soartei lor, în condiții de ruină. Goi, aruncaţi pe podea în coridor, cu toalete care nu merită niciun comentariu". 

Spitalul din Reșița, un orășel din vestul României, este situat la câțiva kilometri de Timișoara și de granița cu Serbia. 

"Fotografiile de la spital, care chiar lasă un gust urât în ​​gură - au fost publicate pe rețelele de socializare și l-au obligat pe directorul unității să iasă mai întâi și pe Ministerul Sănătății imediat după aceea".

Site-ul vorbeste şi despre Alina Stancovici, care este managerul spitalului.

"A recunoscut că imaginile filmate pe rețea corespund adevărului și imediat după această declarație, ministrul Nelu Tătaru a intervenit și a dispus o anchetă urgentă.

România, cu cele 484.550 de cazuri (4.916 în ultimele 24 de ore) și 11.665 de decese (135 în ultimul buletin oficial de astăzi) de la începutul pandemiei, este țara balcanică cea mai afectată de Covid", a conchis Leggo.it.

[citeste si]. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel