Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Presa din Italia: Pandemia nu a oprit prostituția în stradă. Româncele sunt tot acolo
WhatsApp
Presa din Italia trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că pandemia de coronavirus nu a oprit sexul plătit în stradă. Pe străzile din Milano, tinerele care vând servicii sexuale și-au reluat locul pe străzi, în ciuda restricțiilor de circulație.

Pe străzile din Milano, peisajul pe timp de noapte nu s-a schimbat: zeci de prostituate își vând serviciile sexuale.

Pandemia de COVID nu a oprit prostituția pe stradă, în ciuda interdicțiilor de circulație, scriu jurnaliștii de la publicația Il Messaggero.

Fie că sunt obligate de proxeneți, fi că nu au altă sursă de venit, tinerele care își vând corpul nu au dispărut de pe străzi. "Fenomenul este unul la nivel național", potrivit reprezentanților Bisericii din Milano. 

Peste jumătate din prostituate sunt românce 

 

"Frica de Covid nu a oprit cererea de sex plătit pe stradă. Avem nevoie de o responsabilitate mai mare din partea clienților și de oferirea unor alternative reale femeilor care se prostitutează" spune directorul Caritas Ambrosiana, Luciano Gualzetti.   

Voluntarii milanezi au interceptat 135 de victime ale traficului de carne vie în timpul raziilor de noapte de-a lungul șoselei de centură din nordul orașului Milano. Aproximativ jumătate dintre femei sunt de naționalitate română (65), urmate de cele de origine albaneză (24) și de origine nigeriană (22). 

"De îndată ce lockdownul sa încheiat, femeile și clienții lor au reapărut pe stradă", explică Gualzetti. "Operatorii noștri ne spun că prezențele de pe străzile din Milano și din interiorul țării s-au întors la nivelurile anterioare perioadei de lockdown. Femeile, în special româncele, sunt conduse de o nevoie economică puternică și nu pot găsi alternative reale pentru a tăia legăturile cu exploatatorii lor, așa că acceptă riscul de a se îmbolnăvi", mai spune acesta.

Ceea ce îi surprinde cel mai mult pe voluntari este "atitudinea clienților lor care par indiferenți nu numai față de condițiile de exploatare în care se află aceste femei, ci și de pericolul expunerii lor și a familiilor lor la virus”, mai scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel