Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Preot ortodox din Italia: "Vaccinul? Un atac satanic asupra societății / Comunitatea românească nu se vaccinează"
WhatsApp
Deși numărul de infecții în Lazio este în creștere, preotul ortodox Luca Monti, anti-vaccinsit convins, continuă să "propovăduiască" împotriva vaccinării: "Vaccinul? Un atac satanic asupra societății", consideră el.

Preotul ortodox Luca Monti, "Prințul gardian al credinței": "Cine are vaccinul este un ales al zeilor, cei care nu-l au ar trebui să fie excluși din societate. Aceasta este o nebunie".

Arhiereul ortodox Luca Monti este "Prințul păzitor al credinței" al Bisericii Ortodoxe Italiene. Printre funcțiile sale se numără și cea de "Mare Prior al Sacrului Ordin Ecumenic Ecvestru Templier Ecumenic recunoscut în mod legitim de Biserica Ortodoxă Italiană, din al cărei corpus face parte integrantă".

Luca Monti: „Dacă comunitatea românească nu se vaccinează, trebuie să mă ocup eu de vaccinare?“

 

Și, după cum relatează astăzi ediția de la Roma a cotidianului La Repubblica, el se află în fruntea unui mare grup de membri fervenți No-vax din Aprilia, orașul cu puțin sub 74.000 de locuitori din provincia Latina, care a devenit capitala Lazio a celor care sunt anti-vaccin. Iar Monti însuși a declarat, cu ceva timp în urmă, că vaccinul este "un atac satanic asupra societății: nu spun dacă sunt sau nu vaccinat din motive de confidențialitate. Dar ne confruntăm cu un nivel de nebunie totală: ați vrea să pretindeți că Biserica Ortodoxă ia locul statului pentru a invita la vaccinare. Dar dacă comunitatea românească nu se vaccinează, trebuie să mă ocup eu de vaccinare?", crede el.

În ultimele zile, consilierul regional pentru sănătate, Alessio D'Amato, s-a adresat comunității ortodoxe și le-a cerut "colaborare" pentru vaccinare.

Între timp, în zonele rurale din Pontine, numărul cazurilor continuă să crească. Bărbatul de 28 de ani, nevaccinat, care a murit în spitalul Santa Maria Goretti din Latina după ce a refuzat tratamentul, era din Terracina. Acum, familia sa, care împărtășește aceeași ideologie, a fost și ea spitalizată.

Tatăl său, în vârstă de 55 de ani, se zbate între viață și moarte - intubat la același spital - dar nici mama și prietena lui nu se simt bine. "Vaccinul este satanic pentru că diavolul vine de la un cuvânt care înseamnă "a diviza". Cel care are vaccinul este un ales al zeilor, cel care nu-l are trebuie să fie exclus din societate. Este o nebunie", a declarat Monti în timpul acelei emisiuni, citat de Open.online.it

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel