Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a demisionat
WhatsApp
După ce partidul său nu a obținut rezultatul dorit la alegerile parlamentare din luna aprilie, p remierul Bulgariei, Boiko Borisov, a demisionat de la conducerea guvernului sau de coaliție, așa cum era de așteptat, în transmit joi, 15 aprilie, BTA și dpa.
Premierul Bulgariei Boiko Borisov a demisionat

Anunțul a fost făcut de Mika Zaikova, membră a partidului "Există un Astfel de Popor", care a condus prima ședința a noului parlament de la Sofia în calitate de cel mai în vârstă parlamentar. Zaikova a criticat absența lui Borisov de la ședința inaugurală a forului legislativ, susțînând că liderul GERB "fie se simte rușinat, fie discreditează parlamentul". "În definitiv, suntem o republica parlamentară", a spus ea.

Borisov a fost ales parlamentar în scrutinul desfășurat în urmă cu zece zile, dar a renunțat la mandat chiar înainte de depunerea jurământului, joi dimineață. Conform Constituției bulgare, cabinetul condus de Boiko Borisov va continuă să asigure afacerile curente până la votarea unui nou guvern. Boiko Borisov se află la conducerea guvernului din începând din 2017. Partidul sau, GERB (Cetățeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei), a câștigat alegerile parlamentare, dar și-a pierdut majoritatea. GERB și partenerul sau Uniunea Forțelor Democratice au obținut 25,8% din voturi. Miercuri, Boiko Borisov a anunțat că GERB îl propune pe fostul ministru de externe Daniel Mitov pentru conducerea guvernului pe care va încerca să-l formeze în urmă alegerilor legislative din 4 aprilie și că el se va concentra pe activitatea partidului.

În urmă scrutinului, în parlamentul bulgar au mai intrat formațiunea "Există un Astfel de Popor" (17,40% din voturi), Partidul Socialist Bulgar (15,01% din voturi), Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți (10,36% din voturi), Bulgaria Democrată (9,31% din voturi) și partidul "Ridică-te, Bulgaria! Golanii criminali - afară!" (4,72% din voturi).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel